Ræv

Ræv - tilfældigt udvalgte artikler

Kiloprisen på tørret oksekød kan være ganske bekostelig og hvis dagens fotomodel ser lidt overvældet…

Ikke blot én, men to guldræve har Nikolaj Hjort fået optaget på TOP 10 Alletiders over danskernes største jagttrofæer fra ind- og udland

0

Top 10 ræv

Følg med Nikolaj Hjorth på jagt efter en gammel drøm. Beretningen om guldhjorten udspiller sig på Sjælland og er så nærværende, at læseren advares mod hjortefeber og dugget udsyn

Ræv

Nyheder og oversigt over artikler om ræv og rævejagt

 

Læs i denne sektion om alt, der vedrører ræv og rævejagt. Ræven er en af Danmarks mest populære pattedyr. Både blandt jægere og ikke jægere er Mikkel Ræv højt skattet.
Ræv optræder dog også som såkaldt hønsetyv. Derfor kan den være en udfordring for fjerkræavlere. Ligeledes kan jægere, der opdrætter vildt til jagt, ofte regulerer bestanden af ræve til et niveau, der findes tåleligt i forhold til den øvrige fauna.
Ikke kun i forhold til udsat vildt, men også i forhold til f.eks. råvildt og hare, bliver ræven udsat for reguleringsjagt. En stor bestand af ræve menes at medføre et negativt aftryk på f.eks. agerhøne bestandens størrelse.
Ræven er dog også at betragte som et nyttedyr. Mus, rotter og mosegrise udgør en væsentlig andel af rævens menu. Dette er i høj grad med til at kompensere for det indtryk ræven gør i f.eks. fuglereservater. Her bliver den af og til udsat for voldsom forfølgelse for dermed at give bedre plads til jorddrugende vadefugle og andefugle etc.
I denne sektion om ræv kan man også læse om de forskellige former for rævejagt, der kan udøves i Danmark. Det gælder lokkejagt på ræv, gravjagt med hund og hvordan man placerer sig bedst, hvis man vil øge sine chancer for at nedlægge en ræv under en større fællesjagt.
Det hævdes at ræven altid finder det svage led i skyttekæden. Dermed menes, at de kommer for ved de  jægere, der kan stå stille og falde i et med omgivelserne. Dermed har man nemlig bedre chancer for at plukke “en af livets blomster”, når en rød ræv lister gennem såten. 
Desværre udsættes rævebestandene med mellemrum for f.eks. ræveskab og når det rammer bestanden kan det betyde et stort fald i antallet af ræve. På Bornholm er der feks. ikke længere ræve.  
Ræve kan desuden være bærer af den frygtede drærgbændelorm, der kan overføres til mennesker.
De danske ræve er dog forholdsvis sjældne smittebærer. Det betyder efter alt at dømme at både ræv og rævejagt er lige så skattet som altid. Ræven er ikke kun til regulering. Men et trofæ, som jægerne værdsætter.  

Del gerne artiklen hvor du ønsker...