Fødevarestyrelsen har nu fundet en løsning på brugen af ost og også trafikdræbt vildt, når dette ønskes anvendt som bait

Af Fødevarestyrelsen

Miljøstyrelsen er forpligtet til at bekæmpe mårhunde, som er en invasiv art i den danske natur. Det gøres bl.a. ved at jægerne lokker mårhunde til foderpladser, hvor de så kan aflives.

Som lokkemiddel anvendes en række produkter med animalsk indhold, dvs. animalske biprodukter. 

Anvendelse af ost, trafikdræbt vildt og fiskefoderpiller

Fødevarestyrelsen og Miljøstyrelsen har fundet en løsning, som imødekommer de ønsker som jægere og andre interessenter har givet udtryk for, at de gerne vil anvende som lokkemidler/bait.

Hvis du ønsker at anvende ost, trafikdræbt vildt og/eller fiskefoderpiller, skal du kontakte Miljøstyrelsen.

Anvendelse af hunde- og kattefoder samt vegetabilske produkter

Det er muligt, at anvende fuldfoder til hunde- og katte, fx tørfoder eller dåsefoder som bait, samt vegetabilske produkter, fx frugt/grønt, uden tilladelse fra Fødevarestyrelsen. Det betyder, at så længe man kun bruger frugt/grønt eller fuldfoder til hunde eller katte som bait, så er det ikke nødvendigt at søge om tilladelse til dette.

Fuldfoder til hunde og katte er blevet varmebehandlet så meget, at der er meget lille risiko for overførsel af alvorlige dyresygdomme, hvis andre dyr end mårhunde skulle komme til at spise baiten.  

Hvad kræver tilladelse fra Fødevarestyrelsen for at kunne anvendes som lokkemiddel/bait? 

Hvis der er ønske om at anvende andre animalske biprodukter på en foderplads, skal der ansøges om tilladelse til dette hos Fødevarestyrelsen. Fødevarestyrelsen tager stilling i hvert enkelt tilfælde.

Vurderingen af ansøgningen  vil afhænge af de konkrete forhold, hvor det blandt andet skal sikres, at andre større dyr end mårhunde ikke har adgang til lokkemidlerne, f.eks. vildsvin.

Ansøgning om tilladelse til etablering af foderplads

Der skal ansøges om tilladelse til etablering af foderplads, hvis man ønsker at bruge andet end hunde- og kattefoder, som f.eks. ost.

Ansøgning om godkendelse og registrering skal ske ved udfyldelse af ansøgningsblanketten på dette link:  

Link til ansøgningsskema

Ansøgningsblanketten kan sendes elektronisk til Fødevarestyrelsen. Se mere på dette link:

Send ansøgningen elektronisk

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »

direkte i indbakken!

Hold dig opdateret om jagt, natur og vildt.
 Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu!
Exit mobile version