Ny bog af biolog og fhv. seniorforsker ved Aarhus Universitet Aksel Bo Madsen ser på odderen i både dansk og international forvaltningsningsperspektiv

Pressemeddelelse Naturforlaget.dk

Odderen – en succeshistorie i dansk naturforvaltning

Fra at være på randen af udryddelsei begyndelsen af 1980’erne er odderbestanden i Danmark nu igen udbredt i det meste af landet takket været et formidabelt samarbejde mellem private organisationer, forskningsinstitutioner og offentlige myndigheder.

Odderens positive bestandsudvikling bliver i dag betegnet som en succeshistorie i både dansk og international naturforvaltning.

En generds donation fra Aage V. Jensens Fond har nu gjort det muligt at samle det hele i bogen: Odderen – en succeshistorie i dansk naturforvaltning. Bogen er netop udgivet på Naturforlaget.dk og skrevet af biolog og fhv. seniorforsker ved Aarhus Universitet Aksel Bo Madsen.

Dyrenes Beskyttelse og WWF Verdensnaturfonden, togi 1984 initiativ til at starte Projekt Odder, og efterfølgende blev projektet videreført af Skov- og Naturstyrelsen, Danmarks Miljøundersøgelser og Aarhus Universitet.

Bogen samler op på de mange konkrete forvaltningsaktiviteter og videnskabelige undersøgelser, og giver den allernyeste, samlede viden om den danske odders udbredelse, fødebiologi, ynglebiologi, sundhedstilstand, miljøgifte og artens genetiske forhold.

Der lægges især vægt på at vise vigtigheden af, at forskning, forvaltning og formidling er tre ligeværdige indsatsområder, når det gælder naturbeskyttelse.

Projekt Odder er et enestående eksempel på, at det nytter noget at tage udgangspunkt i begrebet enkeltartsforvaltning.

Bogen er rigt illustreret (af bl.a. Jan Skriver red. ) og uundværlig for dem, som vil vide mere om oddere i Danmark og om de øvrige arter af oddere i verden.

For naturforvaltere i organisationer, kommuner, regioner og styrelser det en skabelon, der viser, hvordan man kan gribe et naturbevaringsprojekt an. Bogen kan lånes på biblioteket og købes hos boghandleren samt pt. hos AQUA Akvarium & Dyrepark, Silkeborg og Naturhistorisk Museum, Aarhus.

Læs mere på netnatur.dk/FAUNA

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »

direkte i indbakken!

Hold dig opdateret om jagt, natur og vildt.
 Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu!
Exit mobile version