Jægerforbundets mand i Den Nationale Hjortegruppe Lars Jensen er udfordret på sit mandat i hovedbestyrelsen.

Af Redaktionen

Lørdag d. 5 marts skal forbundets kreds 2 nemlig tage stilling til om de om vil beholde Lars Jensen i hovedbestyrelsen og dermed sandsynligvis også i Den Nationale Hjortevildtgruppe. Eller om de i stedet foretrækker tidligere medlem af forbundets hovedbestyrelse Norbert Ravnsbæk, som kredsens mand i forbundets øverste bestyrelse.

Ikke kun lokal betydning

Interessen for kampvalget i kreds 2 er – set i lyset af det sidste års debat om hjortevildt – ganske stor. Valget kan nemlig få indflydelse på hele landets hjortevildtpolitik, ja på hele landets generelle jagt- og vildtforvaltningspolitik, da der næppe kan sås tvivl om, at den mere principielle kurs, der vælges for kronvildtjagten i Den Nationale Hjortevildgruppe kan danne præcedens for de beslutninger, som vil blive truffet for andre vildtarter.

Hvem der repræsenterer jægernes interesse i HB og Den Nationale hjortevildtgruppe ikke mindst kan derfor få betydning for den kurs, der vælges. Derfor er der også ekstraordinær stor interesse for valget i Skjern i kommende weekend, selv om det i sidste ende er forbundets hovedbestyrrelse, der vælger hvem der skal sidde med ved bordet i Den Nationale Hjortevildtgruppe nedsat af Vildtforvaltningsrådet.

Atter kritik af de demokratiske processer

Desværre ser det dog ud til, at Jægerforbundet har rodet sig ud i endnu en intern diskussion om demokrati og mangel på samme i organisationen.

Læs mere: Læserbrev: Kludder i afstemning

Umiddelbart efter kritikken af de gennemførte afstemninger på de såkaldte jægerrådsmøder rejser der sig nu ny kritik. Denne gang i tilknytning til valget i forbundet kreds 2

Kritikken bunder i at lokale jagtforeninger nu nægtes afgang til den vigtige afstemning, da tilmeldelsesfristen er overskredet.

– Det er et demokratisk problem, at vi ikke kan afgive vores stemme, mener Jørgen Søby Høj, som er formand for Spjald Brejning Jagtforening. Han er fortørnet over, at han ikke har mulighed for at afgive foreningens stemmer fordi tilmeldelsesfristen er overskredet.

Besluttet ved flertal

Frustrationen bunder i en mail fra kreds 2, hvor der skrives følgende:

”Kredsbestyrelsen har med flertal d.d. besluttet, at det ikke længere er muligt at eftertilmelde yderlige til kredsbestyrelsesmødet den 5. marts i Dejbjerglund.”

– Jeg er naturligvis ærgerlig over, at vi dermed ikke kan afgive vores stemme, selv om jeg medgiver, at jeg som formand burde have set, at der i en tidligere fremsendt mail fra kredsen var angivet tilmeldelsesfrist.

– Det er naturligvis helt fair, at man aht til køkkenet er nød til at vide, hvor mange der kommer til kaffe og spisning. Især da interessen er ekstraordinær stor i år.

– Derfor oplyste vi overfor kredsen, at vi bare gerne ville møde op og afgive vores stemme. Vi havde ikke brug for frokost, kaffe eller en stol at sidde på.

– Men heller ikke dette kunne lad sig gøre, fik vi efterfølgende oplyst.

– Jeg kunne måske acceptere beslutningen, hvis der lå en konsekvent beslutning bag den. Men flere foreninger har åbenbart fået lov til at overskride tilmeldelsesfristen frem til d. 28.2.

Det tyder det i hvert fald på eftersom vi den 28. februar fik oplyst, at tidligere udsendt mail, som gav mulighed for eftertilmelding d.d. kl. 12.00 ikke længere var gældende.

Gængs foreningsret

Tidligere formand for Danmarks Jægerforbund Ole Roed Jakobsen mener dog, at kreds 2 er på vildspor, når de lukker ned for tilmeldingen og dermed afstemningen.

“Delegerede har adgang til kredsmødet også uden tilmelding. Tilmelding vedrører alene mad mv og en vurdering af lokalets beskaffenhed.” lyder det fra Ole Roed som tilføjer:

“Kredsen kan ikke udelukke nogen fra jægerrådene med baggrund i at de ikke har tilmeldt sig! Det er gængs foreningsret”

Jan B. Rasmussen, kredskasserer i kreds 2, er dog uforstående overfor kritikken, da han oplyser, at kredsen har gjort alt hvad der er muligt for at afvikle det forestående valg lige efter bogen.

– Det har været helt afgørende for os, at mødet afvikles efter vedtægterne i Danmarks Jægerforbund. Derfor tog vi også forbundets hovedbestyrrelse og forventede tilknyttede jurist med på råd, da vi skulle tage stilling til de eftertilmeldingerne der kom. Vi har ligeledes spurgt andre kredse til råds. Og fra alle steder lyder svaret det samme: En frist er en frist og begynder vi først at gradbøje denne kan man måske skyde os i skoene, at vi ikke har fulgt proceduren og vi dermed medvirker til en afstemning, som efterfølgende kan kritiseres.

– Faktisk har det været et temmeligt stort arbejde at sikre os, at der ikke sker en eneste smutter, udtaler Jan B. Rasmussen, som Netnatur.dk fangede på telefonen d. 3. marts.

Formanden for Danmarks Jægerforbund Claus Lind Christensen har dog ikke uddybende kommentarer til den igangværende debat og til Netnatur.dk skriver han d. 3. marts følgende:

“Dette spørgsmål er et internt anliggende, som vi håndterer som sådan. Såfremt der er nogen der har spørgsmål, er de velkommen til at ringe” lyder det altså fra DJ formanden Claus Lind Christensen.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »

direkte i indbakken!

Hold dig opdateret om jagt, natur og vildt.
 Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu!
Exit mobile version