Formstøbte høreværn fra Audiovox anvendes allerede af en række danske jægere. Men hvordan virker de, hvor kan de bestilles og hvad koster det at få produceret et par tilpassede, formstøbte høreværn?

Af Redaktionen

“Audiovox er en 100% dansk ejet virksomhed, som har beskæftiget sig med fremstilling af formstøbte høreværn til det danske marked. Her skal nævnes formstøbte høreværn til industrivirksomheder, motorcykelværn, musikerværn og monitors de sidste 20 år.

Audiovox har også forhandlingen af det verdenskendte elektroniske jagthøreværn fra Starkey, model Soundscope I-Hunt.”

Sådan præsenterer firmaet sig selv på hjemmesiden knyttet til adressen Audiovox.dk 

Audiovox har specialiseret sig i at producere skræddersyede, formstøbte høreværn, som tager udgangspunkt i et aftryk af kundernes egne ører. 

Mange jægere anvender allerede de tilpassede produkter, og endnu flere kender nogle, som bruger de formstøbte høreværn under jagt eller under besøg på skydebanen etc. 

Men … der er også mange, som ikke kender til produktet og hører du til en af dem, kan du herunder se Keld Navntoft, Audiovox svare på en række “hvem, hvad og hvordan” spørgsmål om de formstøbte og designede høreværn.

Hvilke fordele giver formstøbte Audiovox hørebeskyttelse i forhold til f.eks. høreværn?

Keld Navntoft:  Vores I-Hunt giver den fordel, at du ikke sveder omkring ørene. Desuden kommer de aldrig i vejen, når du kaster et våben op til skulderen – uanset om det er riffel eller jagtgevær. Det vil du ofte gøre med kopperne.

Mikrofonen ligger i forkant af øret og ikke udvendig, som ved kopper, hvilket gør, at du ikke rigtig har noget vindstøj, og på den måde er det meget lettere at retningsbestemme.

Volume-kontrol foregår på begge ører. For mit eget vedkommende har jeg skudt for mange år uden høreværn, hvilket bevirker, at jeg skruer mere op for venstre øre, for at være lige godt hørende på begge ører.

De fungerer i princippet som et par høreapparater, da det er den samme teknologi man anvender. 

 

Kristian Brunsgaard Larsen, er en ung ivrig bruger af Soundscope I-Hunt, på jagt, til flugtskydning og han benytter dem i dagligdagen som fastansat i forsvaret.

Hvordan tager man en afstøbning af ens øre og hvor foregår det?

Keld Navntoft: Aftryk tages over hele landet efter aftale.

Rent praktisk lægges der en skumstopper ind ca. 1,5 cm fra tromhinden, og herefter fyldes øret op med afstøbningsmasse (tørretid ca. 2 minutter. )

Efterfølgende bliver det 3D-scannet og sat i produktion. 

Hvad er pris og leveringstid?

Keld Navntoft: 

Prisen er normal  4.720,00 + moms  = 5.900, –  

Leveringstid max 3 uger fra aftryk.

Christian Andersen skyder lerduer på landsholdsplan og har blandt andet været Danmarksmester 10 gange og verdensmester 2 gange. Christian Andersen bruger både aktive og passive Audiovox jagthøreværn. De aktive anvender han, når han træner og er på jagt. Dermed kan han stadig høre omverdenen og tale fra dem, han træner med. Når der kræves fuld koncentration i forbindelse med konkurrenceskydning benytter Christian de formstøbte høreværn uden elektronik, så han kan undgå al udefrakommende støj, og holde 100% fokus på sin skydning. Foto og kilde: Audiovox.dk 

                                        

Hvad hvis man taber dem – eller de går i stykker?

Keld Navntoft: Man kan ikke tabe dem ud af øret, da de er formstøbte. De er skruet ind i øret som et gevind.

Men smider man dem væk med boksen, som de ligger i, skal man have lavet nyt sæt.

Aftrykkene sendes normalt med til kunden sammen med høreværnene. Vi må jo ikke gemme scanninger grundet lovgivningen på området.

Hvis de går i stykker, er vi normalt i stand til at klare opgaven fra vores produktion i Herlev.

Der er flere produkter – f.eks. hård plastik og blødt plastik. Hvad skal man som jæger være særlig opmærksom på?

Keld Navntoft: Vores Sound Scope I Hunt er udelukkende i hård plast, da der er meget fin elektronik i disse (benyttes af jægere både hagl og riffel, med eller uden Bluetooth kommunikation)

Nogle flugtskytter bruger dem, blandt andet verdensmester i både Sporting (Christian Andersen) og Skeet (Jesper Hansen).  Dog kun til jagt og træning.

Bløde sillicone-propper, som er helt lukket, bruger man når man skyder turnering (world wide), da alt kommunikation skal være udelukket, og man overhovedet ikke vil høre noget grundet koncentration.

Med hjælp fra en teleslynge, kan man trådløst få overvågning til ens Pro-tect i Hunt. Slyngen er forbundet til det nødvendige udstyr, eksempelvis en jagt-radio, og derefter rundt om halsen. Lyden transmitteres induktivt til telespolen i høreværnet. Slyngen kan med fordel bæres under tøjet for at forhindre, at den hænger fast i grene i skoven. 

 

Er de vandfaste?

Keld Navntoft: Ja, de er vandfaste, dog som alt andet elektronik. Havde forleden en kunde, som havde været med en af sine skytter ude at sejle for at fodre ænder. Her smed han boksen i søen, og det var lige i overkanten for elektronikken.   

Men normal regn/støvregn er ikke noget problem.

Er der forhold man skal være særlige opmærksomme på alt efter om man er mest til jagt med riffel eller strandjæger i vådt og saltet miljø etc? 

Keld Navntoft: Nej ikke umiddelbart, udover man bruger dem forskelligt.

Er tip-top til riffeljagt grundet op til 30db forstærkning i øret, samt ingen vindstøj.

Til ande- og gåsejagt leverer vi også mange sæt, og nogle jægere bruger f.eks. i vinterhalvåret at trække huen ned over ørene uden mikrofonen kommer i kontakt med huen. 

Hjælper de, hvis man allerede har nedsat hørelse eller tinitus – og kan de med fordel anvendes til dagligdagsbrug? F.eks. hvis man bevæger sig ud og ind af et støvsvagt og støjbelastet miljø – kan f.eks. være mellem skydebanen og tilhørende bygninger? 

Keld Navntoft: For mit eget vedkommende, der bor omkring Hadsund, bruger jeg mine egne, når jeg klipper hæk, slår græs m.v.. Og jeg anvender dem med Bluetooth-teleslynge koblet op på min telefon. På jagt anvendes de med min jagtradio.

Man skal dog være opmærksom på, at de hele tiden åbner og lukker ved 85db inde i ørene. Det skal de gøre lovgivningsmæssigt.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »

direkte i indbakken!

Hold dig opdateret om jagt, natur og vildt.
 Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu!
Exit mobile version