Naturstyrelsen ruster sig på flere måder til en fremtid, hvor ulve ser ud til at blive en fast bestanddel af den danske natur.

Af Naturstyrelsen

Naturstyrelsens folk var med til obduktionerne, hvor de fik et indgående kursus i, hvad man skal se efter for at konstatere, om det er en ulv, eller en hund, der har været på spil. De fik også undervisning i, hvordan man tager DNA prøver på byttedyrene, så man ikke behøver at sende døde får på kryds og tværs af landet for at finde ud af, om de er slået ihjel af en hund eller en ulv.

Naturstyrelsens vildtkonsulenter har en meget stor viden om de dyr, der lever vildt i den danske natur. De har en stor viden om alt fra rovfugle til sæler, for det er Naturstyrelsens vildtkonsulenter, som rykker ud, når Naturstyrelsen på den ene eller anden måde skal komme syge dyr til undsætning, eller hvis man skal finde ud af, hvilket dyr der har lavet skader på husdyr eller afgrøder hos en landmand.

Men danske vildtkonsulenter har ikke haft med ulve at gøre før. Derfor er der behov for, at de snarest kan blive eksperter i at identificere spor efter ulv og være i stand til at rådgive befolkningen om, hvordan man skal forholde sig til ulve.

Ud over DTU Veterinærinstituttets vildteksperter var rovdyransvarlig Nils Carlsson fra Länsstyrelsen Skåne også kommet for at undervise Naturstyrelsen i ulveangreb. Sammen med de danske eksperter slog han fast, at de tre får med al sandsynlighed er slået ihjel af en ulv. Både fordi de var aflivet med enkelte, meget dybe og kraftige bid i nakken, og fordi der ikke var mange bid og skader på benene, som man ellers typisk ser, når hunde angriber får.

Der går op til en måned før DNA analyserne afslører, om det var en ulv, som var på spil i Midtjylland.

Læs mere om ulven

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »

direkte i indbakken!

Hold dig opdateret om jagt, natur og vildt.
 Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu!
Exit mobile version