Der er flere, der indløser jagttegn, end der er danskere, som indløser obligatorisk fiskekort. Det viser opgørelse fra Fiskeristyrelsen
Flere jægere end lystfiskere
Af Redaktionen
Der var flere danskere, der fik øje på glæden ved lystfiskeriet, da Danmarks var nedlukket pga. Covid19. Det kan man aflæse i antallet af personer, som indløser fiskekort.
Men antallet af danskere, der indløste års-fiskekort, er stadig under antallet af personer, der indløser jagttegn hvert år.
I 2020 var der næsten dødt løb mellem antallet af de to naturbrugergrupper. I 2022 var der dog kun “143.665” der indløste års-fisketegn. og i 2023 er tallet faldet en smule og er nu opgjort til 142.225. Sammenholdt med indløste jagttegn er jagt dermed stadig mere populært end lystfiskeri.
Dette postulat underbygges med, at adgangen til at indløse jagttegn er lang og krævende med beståelse af jagtprøve og helt op til tre supplerende skydeprøver for hhv. hagl, riffel og bue.
Vil man ud og fiske skal man blot indløse fiskekort. Bemærkes skal det dog, at man som lystfisker også kan indløse fiskekort for en dag eller en uge.
Som jæger er det dog kun muligt at indløse års-jagttegn og derfor er sammenligningen næppe retfærdig. Der er 221.116 personer, der er jagttegnsberettigede i Danmark. Kunne den store gruppe af personer, der ikke indløser jagttegn, indløse det for en dag eller en uge, vil det sandsynligvis trække antallet af det samlede antal udstedte jagttegn op ad.
Bemærkes skal det at børn under 18 år og personer, som har opnået alderen til folkepension ikke skal indløse obligatorisk fiskekort. Personer over 16 år kan med gyldig jagttegn drive jagt.
KILDE: FISKERISTYRELSEN
Den seneste opgørelse viser, at der i 2023 blev indløst ikke færre end 171.996 jagttegn i Danmark. I 2009 var antallet godt 168.000 indløste jagttegn og godt 228.000, når man ser på antallet af personer, som dengang havde ret til at indløse jagttegn.
KILDE: NATURSTYRELSEN