Der er flere måder, man kan anvende en bukkeopsats på, men trofægravør løfter mulighederne og gør trofæet til en kunstoplevelse

Hun gør bukkeopsatser til kunstoplevelser

Af Redaktionen 

I almindelighed er jægere ret tradtionelle, når det gælder anvendelse af opsatser fra nedlagte råbukke.

Nogle vil måske ligefrem hævde de er traditionsbundne da bukkeopsatserne “altid” skal på plade og hænge på væggen. 

Alternativ anvendelse af jagttrofæerne har svært ved rigtig at bide sig fast. 

Hvert år nedlægges der i runde tal 50.000 råbukke i Danmark. Dertil hjembringer danske jægere et ganske betydeligt antal bukke fra lande som Polen, Sverige og England for blot at nævne nogle af bukkejægernes mest populære nabolande. 

Ser på man på hvordan de mange opsatser anvendes, er det nok snarre promiller end procenter, der vælger at bruge deres opsatser alternativt.

Også selv om der i de seneste år er set flere nye tiltag, hvor bukkeopsatserne sættes på stativ og bruges som f.eks. dekoration på et bord eller i en reol etc. 

KLIK og se flere artikler om BUKKEOPSATSER

 Art Bone Engraving. Det kalder kunstneren Alisa Staneci sit håndværk, der kan gøre jagttrofæer til kunstoplevelser 

Hører man til blandt dem, der savner lidt adspredelse i de lange, snorlige rækker af opsatser monteret på fuldstændig ensartede bukkeplader kan man f.eks. se i retning af den hvad den kvindelige gravør Alisa Staneci kan tilbyde. 

Hun har nemlig formået, at gøre jægernes trofæer til meget dekorative kunststykker uden at det går ud over den traditionelle anvendelsesmulighed.

Bukkeopsatsen kan stadig hænge på en plade – eller på et stativ, hvis man hører til blandt dem, der allerede har overgivet sig delvist til denne form for anvendelse.  

Uden at påvirke selve trofæet har Alisa Staneci nemlig gjort det til en mærkesag at dekorere opsatserne med smukke graveringer, der giver associationer om de graveringer, som man f.eks. kan finde på håndlavede knive og jagtvåben. 

 

Alisa Staneci bor i Rumænien, men selv om hun har et entusiastisk forhold til dekorering og efterbehandling af jagttrofæer, er hun ikke selv jæger, men oplyser over for Netnatur.dk, at hun er ud af en familie med flere jægere. 

Dekorering af jagttrofæer er dog en bibeskæftigelse. Noget som hun mest gør af interesse. 

– Jeg er maler, og arbejder for det meste med oliemalerier. Kun lejlighedsvis arbejder jeg også på klienters jagttrofæer, oplyser hun.

 

Ind imellem sker det, at Alisa Staneci udbyder noget af hendes arbejde til salg ligesom hun på bestilling udfører arbejde for interesserede jægere. 

Priserne, oplyser hun, vil typisk begynde ved cirka 100 Euro …  

KLIK og se også: 
RÅBUK PÅ 200 CIC POINT: SÅDAN KAN DEN SE UD

Se oversigt over de største jagttrofæer – nedlagt af danske jægere på netnatur.dk/TOP-10

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »

direkte i indbakken!

Hold dig opdateret om jagt, natur og vildt.
 Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu!
Exit mobile version