I anledning af OL giver Jesper Hansen nogle af sine bedste tips videre til Hans Majestæt Kongen …

Konge på skydebane

Af Redaktionen
De Olympiske Lege i Paris er lige rundt om hjørnet … og Danmarks førende skeetskytte Jesper Hansen skal deltage for fjerde gang …
For at skabe ekstra opmærksomhed om dansk skeetskydning har Det Danske Kongehus frigivet et videoklip fra foråret, hvor Hans Majestæt Kongen – under et besøg på skydebane – modtog råd og vejledning fra det danske medaljehåb Jesper Hansen.
Videoklippet ses herunder …

 

Kort om Jesper Hansen – dansk olympisk skeetskytte

Født: 19. november 1980

Klub: Københavns Flugtskytte Klub

Internationale mesterskaber:

  • VM 2006: Nr. 6 individuelt
  • VM 2009: Bronze med det danske hold
  • VM 2013: Guld i Peru
  • EM 2015: Bronze
  • EM 2018: Guld

Olympiske lege:

  • OL 2012 London: Nr. 26 i kvalifikationsrunden
  • OL 2016 Rio: Nr. 5 i semifinalen
  • OL 2020 Tokyo: Sølvmedalje, første danske medalje ved legen

    KLIK OG LÆS MERE

    KLIK og gå til det undermagasin, som du ønsker.
    Undermagasinerne på netnatur.dk samler og organiserer nyheder og aktuelt indhold

    [adrotate group=”284″

    Kort om Skeetskydning som olympisk disciplin

    Skeetskydning er en spændende og krævende sport, der har været en del af de olympiske lege siden 1968. Denne disciplin tester deltagernes færdigheder og koncentration, når de skyder til lerduer, der bliver kastet i luften fra forskellige vinkler.

    Historien bag skeetskydning

    Skeetskydning har sine rødder i jagtkulturen, hvor jægere trænede deres færdigheder ved at skyde til flyvende mål.

    I begyndelsen af det 20. århundrede blev sporten formaliseret med etableringen af regler og standarder for konkurrencer.

    Skeetskydning blev først en del af det olympiske program ved legene i Mexico City i 1968, og siden da har det været en fast del af det store OL-program.

    Regler og udstyr

    I skeetskydning konkurrerer skytterne på en bane med to tårne, hvorfra lerduerne bliver kastet.

    Lerduerne bliver skudt af sted i forskellige retninger og hastigheder, og skytterne skal ramme dem, inden de når jorden. En runde består af 25 skud, og skytterne skifter mellem forskellige positioner på banen for at teste deres evner i forskellige vinkler.

    Skytterne bruger haglgeværer med en kaliber på maksimalt 12. Ammunitionen består af patroner med mindre hagl, der giver en større spredning og dermed øger chancerne for at ramme den hurtige lerduer.

    Træning og forberedelse

    For at blive en succesfuld skeetskytte kræves der mange timers træning og en høj grad af præcision. Skytterne skal have en god reaktionsevne, overlegen hånd-øje koordination og evnen til at holde fokus under pres. Træningen involverer ikke kun teknisk skydning, men også mental forberedelse og fysisk kondition for at kunne holde koncentrationen gennem lange konkurrencedage.

    Skeetskydning ved de olympiske lege

    Ved de olympiske lege konkurrerer både mænd og kvinder i skeetskydning, og der er individuelle konkurrencer samt holdkonkurrencer.

    Konkurrencerne består af en kvalifikationsrunde, hvor skytterne skyder flere runder for at opnå den højeste samlede score. De bedste skytter går videre til finalerunderne, hvor medaljerne bliver fordelt. At vinde en olympisk medalje i skeetskydning kræver ikke kun teknisk dygtighed, men også en stærk mental tilgang og evnen til at præstere under ekstremt pres.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »

direkte i indbakken!

Hold dig opdateret om jagt, natur og vildt.
 Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu!
Exit mobile version