Efter forbud mod opdræt af løver i Sydafrika forventes masseaflivning af løver i tusindvis
Af Redaktionen
Sydafrikas længe ventede forbud mod opdræt af løver står overfor implementering.
LÆS OGSÅ: LØVEJAGT I SYDAFRIKA KAN SYNGE PÅ SIDSTE VERS
Dermed går landets mange såkaldte dåvesløver en usikker fremtid i møde.
Det oplyser Africa Geografi, der mener, at der i landet er omkring 10-12.000 opdrættede løver.
Løverne omtales som genetisk defekte og derfor menes mindst halvdelen, hvis ikke alle, at stå til aflivning. Første step vil måske blive tvangs-sterilisering af de mange løver, selv om intet endnu er sikkert. Industrien knyttet til opdræt af løver arbejder stadig på at trække beslutningen i langdrag eller væk fra udgangspunktet.
I følge flere eksperter har det uregulerede opdræt af løver i fangenskab til alt fra turisme og jagt til eksport at knogler til medicin medført indavl, hvilket har resulteret i ringere genetik der kan truer andre vilde løver.
Flere har påpeget, at de mange løver burde omplaceres og evt. udsættes i områder, hvor løvebestanden er lav eller ikke eksisterende pga. af krybskytteri.
En række bevaringsforkæmpere hævder dog, at omplacering løver, der er opdrættet i fangenskab, ikke er nogen løsning på grund af svagere gener og risikoen for at sprede medbragte sygdomme.
Desuden peges der på problematikken med løver og menneskelig beboelse.
Faktum er nemlig, at der ikke er nok levesteder til at rumme så mange løver.
En af de negative sidegevinster ved Sydafrikas massive opdræt af løver i fangeskab er i følge en stor gruppe forskere udvikling af en flere nye sygdomme, hvor af flere skulle være udgøre en en risiko for mennekser: Kilde Africa Geografic.
Bestanden af løver i Afrika har over de seneste år været i frit fald og selv om der er flere bud på den samlede bestandsstørrelse, lyder de fleste bud ikke på omkring 20.000-30.000 løver.
Kun ganske få private naturreservater i Sydafrika, har kapacitet eller økonomiske midler til at huse hundreder store løver, skrives der.