“Der var døde kroppe overalt, hele familiegrupper var udslettet, lyder det fra et øjenvidne, som har fløjet over Selous Game Reserve, som tidligere husede Afrikas største bestand af vildtlevende elefanter …

Af Redaktionen

Baseret på flytællinger i 1976 blev elefantbestanden i det østafrikanske land Tanzania estimeret til 316.000 elefanter. I 2013 var tallet nede på 13.084 og 2014 hed det 8.200. Det skriver Planetsave.com

LÆS OGSÅ: Korruption og kriminelle netværk afsløres i ny rapport om krybskytteri i Tanzania

Howard Frederik fra Selous Game Reserve har netop gennemført en overflyvning over området, som huset Afrikas største bestand af elefanter og han udtaler:

“Jeg har aldrig set noget lignende – der var døde kroppe overalt, hele familiegrupper var udslettet”.

“Når man tidligere fløj over disse enorme områder kunne man se snesevis af store elefanttyre. Nu er der en utrolig følelse af manglende liv i landskabet, der er så formet af disse store skabninger”, udtaler han.

Krybskytteri har altid været et fænomen i Afrika lige siden oprettelsen af de første nationalparker, men for cirka fire år siden blev det langt mere velorganiseret end tidligere. Det forklarer en lokal tourguide.

– Det begyndte for alvor i 2010 og i 2012 var det forfærdeligt. Vi hørte jævnligt skud og ofte så vi sårede og døende elefanter under træerne? Til sidst måtte vi blokere adgangen til de ramte områder – det var et rent blodbad lyder det fra guiden David Guthrie.

Krybskytter er for det meste drevet af store kriminelle syndikater, som arbejder i velorganiserede teams. Ofte helt åbenlyst med hjælp fra underbetalte rangeres, der har ladet sig presse eller lokke til at deltage.

LÆS OGSÅ: 1.000 parkvagter dræbt på bare ti år

Typisk foregår et krybskyttetogt ved at en grupper spejdere finder elefanterne, hvorefter et hold skytter lægger sig i baghold og nedskyder hele flokken. Herefter rykker et hold ind og fjerner stødtænderne. Resten af de nedlagte elefanter efterlades.

Resultatet af det omfattende krybskytteri er, at de resterende elefanter i parken bliver meget sky. Om dagen gemmer de sig i tæt bush og kun om natten bevæger de sig ud for at fouragere i mere åbent terræn.

Dette i kombination med, at bestanden er blev så lav, som den er, betyder at krybskytterne er begyndt at se sig om efter nye områder, hvor de nemmere og mere effektivt kan tage elefanterne ud.

LÆS OGSÅ: Tysk statsstøtte til bekæmpelse af krybskytteri

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »

direkte i indbakken!

Hold dig opdateret om jagt, natur og vildt.
 Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu!
Exit mobile version