2.700 syge syddanske fasaner aflivet

2.700 syge syddanske fasaner aflivet

Af Redaktionen

Ikke mindre end 2700 fasaner er i dag d. 22. november aflivet på en fjerkræbesætning i Tønder

Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

I følge veterinærchef i styrelsen Signe Hvidt-Nielsen er det er sandsynligt, at smitten kan henføres til det igangværende træk.

Denne teori får efter talskvindens oplevelse ekstra vind under vingerne, da besætningen ligger tæt ved Vadehavet og trækfuglenes ruter.

Læs mere på

netnatur.dk/FASANJAGT

Overvågningszoner rundt om den smittede besætning. I begge zoner skal fjerkræ- og fugleejere registrere deres fugle på landbrugsindberetning.dk. I zonerne er det blandt andet forbudt at arrangere fugleudstillinger, flytte fugle og produkter fra fugle indenfor og ind og ud af zonen, med mindre Fødevarestyrelsen har givet tilladelse. Fjerkræ og fugle skal beskyttes mod kontakt med vilde fugle. Zonerne er med til at begrænse risikoen for smittespredning. Fødevarestyrelsen kan tidligst ophæve restriktionerne 30 dage efter, at aflivning af fuglene og desinfektion af ejendommen er afsluttet.

 

Beskyttelses- og overvågningszonerne på tre og ti kilometer rækker ind over den dansk-tyske grænse. Derfor har Fødevarestyresen kontaktet veterinærmyndighederne i Slesvig-Holsten, der regulerer området på den tyske side af grænsen. Når der er konstateret fugleinfluenza i en fjerkræbesætning, kan handel med EU-landene fortsætte som hidtil. Lande uden for EU kan dog lukke for deres import af æg, fjerkræ og fjerkrækød.

 

I år er omkring 130.000 stykker fjerkræ af forskellig slags blevet aflivet på grund af fugleinfluenza.

Det aktuelle udbrud er det niende siden årsskiftet.

Læs også om netop konstateret sygdom hos svenske vildsvin:

netnatur.dk/VILDSVIN

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »

direkte i indbakken!

Hold dig opdateret om jagt, natur og vildt.
 Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu!
Exit mobile version