Bliver der indført arealbegrænsning i forbindelse med jagt på kronvildt? Og i givet fald, hvornår træder ordningen i kraft?

Arealbegrænsning: Hvad er status?

Flere har rettet henvendelse til Netnatur vedr. status på evt. overgang til arealbegrænsning i forbindelæse med jagt på kronvildt. Det nærmeste vi kommer et svar på nuværende tidspunkt, er nedenstående artikel fra d. 11. juli 2022, hvor Vildtforvaltningsrådets formand redegør for status på det tidspunkt.

Hvorvidt den nuværende minister agter at indføre forslaget og gøre det til lov, virker derfor ret usikkert.

En undersøgelse gennemført af Købehavns Universitet har desuden bidraget til usikkerheden. I undersøgelsen, der ser på  Effekt ved arealkrav ved afskydning af større hjorte, lyder en del af konklusionen som følger:

“Den overordnede konklusion er, at det er svært at sige entydigt, hvordan jagtlejemarkedet, populationen og samfundsøkonomien påvirkes af et eventuelt arealkrav, særligt på kort sigt og særligt på konkrete arealer.”

Spørgsmålet er derfor om Vildtforvaltningsrådets ønske om at overgå til arealkrav stadig er i overvejelse hos den socialdemokratiske miljøminister Magnus Heunicke. Eller om forslaget er taget af bordet for denne gang.

LÆS OGSÅ: 

Arealkravet er droppet.
Den stadig nye SVM-regering har ingen konkrete planer om at indføre arealkrav i forbindelse med jagt

 

Af Redaktionen, 11. juli 2022

Vildtforvaltningsrådet har de seneste år presset på for at få indført arealbegrænsning i forbindes med jagt på kronvildt.

Læs mere: Arealbegrænsning

Men indstillignen har af forskellige årsager haft det vanskeligt i det politiske system.

Det kom rådets formand Jan Eriksen ind på under et såkaldt myndighedsmøde d. 16. juni 2022, hvor han er citeret for at sige følgende:

” Indstillingen om arealbegrænsning for nedlæggelse af kronhjorte (handyr over spidshjorte) blev afvist af en tidligere minister, da VFR ikke indstillede i enighed. Den blev dog vedtaget af den nuværende miljøminister, men blev sidenhen taget af lovprogrammet for folketingsåret 2021-2022.”

Læs mere: Protokol for myndighedsmøde PDF 16.06.22[1]

Jan Eriksen mener dog, at forslaget om arealkrav vil blive omsat til lov indenfor overskuelig fremtid og under mødet udtaler han:

” Det er rådets forhåbning, at den kommer på i det lovprogram, der vedtages for folketingsåret 2022-2023 (måske med virkning allerede i løbet af 2023). Der er en politisk virkelighed, som vi som rådgivende organ er underlagt” 

Den danske såkaldte hjortedebat er den måske største debat, der har udspillet sig i dansk jagthistorie – i hvertfaldt målt på antal artikler og skrivelser på de sociale medier

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »

direkte i indbakken!

Hold dig opdateret om jagt, natur og vildt.
 Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu!
Exit mobile version