Snaps af valnød er efter min mening kongen over alle snapse – og det er i juli, at du skal ud og plukke de grønne valnødder, hvis du vil have en dejlig snaps til vinterens jagtfrokost
Af Peter Thisted
Det er utrolig enkelt at lave en flot og velsmagende snaps på de grønne valnødder.
3-4 grønne valnødder udskæres i kvarter, og nedsænkes i en flaske vodka eller neutral snaps som for eksempel en Brøndum akvavit.
Hvis du kan lide at holde øje med snapsen, så køb en flaske klar Brøndum. Det er et fantastisk syn at følge med i, hvordan snapsen langsomt skifter farve. Først bliver den gul, så grøn, og endeligt bliver den med tiden trasformeret til næsten helt sort.
Lad snapsen stå mørkt og ikke for varmt til november eller december.
Herefter filtrerer du vædsken gennem et kaffefilter eller klæde. Du har nu en flaske med koncentrat, som du kan tynde op med yderligere 3-4 flasker snaps, alt efter hvilken styrke og smag du foretrækker. Det er “desværre” nødvendigt, at smage sig frem.
Vinder ved lagring
Når flaskerne er klar, bør du lægge dem på lager – gerne et mørkt sted. Valnøddesnapsen vinder ved længere tids lagring, og snapsen får en meget fin cognacfarve samt en dejlig blød og rund smag med alderen.