– Det er ikke alle, der deler vores begejstring, men alt i alt har de nye naboer været et stort plus for området oplyser vestjysk jæger, der hævder, at naboskabet bl.a. har ført til mere vildt og bedre jagt 

Af Redaktionen

Holdningen til udsætning af bævere i Danmark deler vandene.

Nogle ser udsætningsprojektet i 1999 og 2000 som et plus for den danske natur. Andre ser helt anderledes på det. Især da bæveren begyndte at etablere sig i områder uden for udsætningsområderne skabte det udfordringer og store overskrifter.

En af de dem, der sidder midt i de forskellige holdninger til bæveren er Lars Juhl Røn, som mange af Netnaturs læsere sikkert husker, da han i en længere periode fungerede som sitets webmaster.

I dag bor han ved Bækmarksbro tæt ved Dride å. Åen er en afstikker af Flynder å, som løber gennem Klosterheden, hvor der i 1999 blev udsat bævere for første gang i Danmarkshistorien.

Bæverne er dog vokset i antal og har med udgangspunkt i åsystemet bredt sig til bl.a. Røns lille landsked, hvor den ad åre har skabt en lille vildparksplet til glæde for de fleste.

_P2A6205
Lars Juhl Røn har tidligere jagtet bævere i bl.a. Norge. I dag bor han side om side med en bæverfamilie, der har slået sig ned i Flynder Å ved Bækmarksbro LÆS MERE:Den danske bestand af bævere er tidoblet 

Lars Juhl Røn ignorerer dog ikke, at der kan være udfordringer forbundet med en voksende bæverbestand, men lægger heller ikke skjul på, at han alt i alt ser de nye indflyttere i området som et plus.

– Som jæger og naturnyder er vi, som bor tæt på bæveren, meget glade for det vildmarks-input, som de nye indflyttere giver fortæller han og fortsætter:

– Deres tilstedeværelse er altid en ekstra gevinst, som når de f.eks. under bukkejagt pludselig dukker op, forklarer han velvidende, at ikke alle omkring ham ser på det med helt samme øjne.

– Nogle haveejere, som bor tæt på åen, deler ikke helt begejstringen. Bæveren har efterhånden en del frugttræer på samvittigheden, og der er naturligvis med til at gøre dens tilstedeværelse mindre populær, forklarer Lars Juhl Røn, der dog mener, at bæverne har været et stort plus for egnen, når man ser det i et lidt større perspektiv.

– Min gode ven og jagtkammerat, som har jorden omkring åen, hvor bæverne har slået sig ned i vores område, har ingen problemer oplevet. Tværtimod, hævder Lars Juhl Røn, som understreger, at ådalen uden bævere ville se helt anderledes ud.

– Engområdet omkring åen ville uden bævere gro efter i pil og andet krat, siger han og fortsætter:

– Efter bæveren er flyttet ind kan vi ud over en særdeles god og voksende råvildtbestand også glæde os over ænder og bekkasiner samt alle mulige andre vadefugle.

– Og som noget relativt nyt har også mosehornuglen fundet området så interessant, at den har slået sig ned. Faktisk ganske tæv ved vores hønsegård forklarer Lars Juhl Røn, der fra sin ejendom har udsigt over de engarealer, som bæverne nu agerer naturplejer for.

– Det er dog sjældent vi ser bæveren fra huset, men vores nye naboer er aktive og deres indflydelse på området sætter vi stor pris på, slutter Lars Juhl Røn.

ANNONCE:

Safari Messenger

Vintage taske fra Drakensberg

 lærred og bøffellæder

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »

direkte i indbakken!

Hold dig opdateret om jagt, natur og vildt.
 Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu!
Exit mobile version