Særligt i efterårs- og vinterperioden kan mange hunde få hoste. I flere af disse tilfælde drejer det sig om den såkaldte kennelhoste
Kennelhoste – ufarlig for sunde hunde
Af Redaktionen
Kennelhoste er en fællesbetegnelse for forskellige virusinfektioner, der angriber luftvejene på din hund.
Smitten spredes først og fremmest på steder, hvor mange hunde er samlet, eksempelvis på hundeudstillinger, i store hundekenneler og på hundepensioner.
Hundene smitter, så snart de selv er smittet, også selv om de ikke har nogen symptomer, samt i hele den periode, hvor de hoster.
Kennelhoste kan være voldsom
Kennelhoste giver hunden en voldsom, hul hoste, der kan kamme over i, at hunden forsøger at kaste op. Det kan få mange ejere til at tro, at hunden har fået noget galt i halsen.
I de fleste tilfælde er hunden frisk nok, selv om den hoster voldsomt især om natten. Hosten kan vare ved i op til et par uger, før den begynder at klinge af.
En hund smitter med kennelhoste, så snart den selv er smittet.
Andre symptomer på sygdommen er nysen og vandigt flåd fra næse og øjne. Nedsat appetit kan også forekomme.
Tag hundens temperatur
Nogle gange kan kennelhoste give feber og i visse tilfælde kan hunden virkelig komme til at kaste op.
En del hunde får det meget dårligt og lungebetændelse kan støde til. Men så længe hunden ikke har feber (over 39°) eller har det skidt, skal man bare holde hunden varm og sørge for, at den ikke anstrenger sig.
Får hunden det værre, bliver træt eller får feber, skal man selvfølgelig tage kontakt til sin dyrlæge.
Lungebetændelse
Et røntgenbillede af hundens lunger kan vise, om den har lungebetændelse. Det behandles så med antibiotika, og i de fleste tilfælde bliver hunden efterfølgende rask.
Enkelte hunde kan blive så syge, at de skal indlægges på dyrehospital.
Forebyggelse
Vaccination mod kennelhoste anbefales til hunde, der færdes i områder med mange hunde. Hunden skal i givet fald vaccineres årligt.
Kennelhoste er normalt ufarlig for voksne hunde, men kan være farlig for hvalpe, da de endnu ikke har et stærkt immunforsvar.
SE OGSÅ: Hvad kan din hund ellers fejle?