Nu står den frie jagt igen for tur               

Jens Ole Andersen, Dansk Land og Strandjagt 1991

Den forrige regering nedsatte Biodiversitetsrådet til at komme med råd til naturens fremme i DK. Det blev vedtaget af Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Alternativet. Allerede der, er det ligesom det nok ikke er for jagtens større udbredelse, det går ud på.

Rådet har en bestyrelse på 9 personer. Alle kommer fra div, Universiteter og modtager kun 4 mill pr år 2021-2024, da de skal være uafhængige af de partier/folketing, de skal rådgive.

Rådet modtager input fra Greenpeace, DOF, DN, Bjarne Astrup.

De foreslår fredning af Edderfugl, Havlit, Taffeland, Bjergand,Sortand. De 3 førstnævnte er i 2022 fredet Dog må edderfugle hanner jages uden for Ramsarområder.
Hvad værre er at de foreslår, at i områder de nævnte arter overvintrer i ud over EU Fuglebeskyttelses områder, som de også findes, skal Friholdes fra al jagtlig forstyrrelse. Der vil dermed også være slut med jagt på svømmeænder i disse områder.Som om det ikke er nok foreslår Finn Watson, formand for Karrebæksminde Strandjagt  yderligere indskrænkninger af andejagten ved at forbyde skumringsjagt på ænder.
Der er ingen af de vildtarter, der må nedlægges langs de danske strande, der ikke kan betegnes som biologisk størrelse, som kan tåle jagt.
Hvad begrundelsen for hans forslag er, ud over at gå DOF´s og DN’s ærinde, kan jeg ikke se.
Biodiversitetsrådet foreslår at områder, der er udlagt til EU fuglebeskyttelses områder med dykænder som målgruppe, skal have særlig beskyttelse ud over det de får i dag.
Læs mere på netnatur.dk/ANDEJAGT
Aalborg bugt syd og nord er udlagt som ramsarområde til beskyttelse af overvintrende edderfugl, fløjlsand og sortand. Efter forslag fra biodiversitetsrådet skal al jagtlig forstyrrelse forbydes i et sådan område .Ved gennemførelse af et sådan forslag vil al  jagt på svømmeænder og hvinænder være forbudt i området fra fornæs på Djursland til 10 km syd for Sæby i Vendsyssel.

Ved at have udlagt et så stort område til beskyttet område, må der vel forlanges, at det sker på et sagligt og biologisk grundlag samt forpligtigelse over for EU.

På oprettelsestidspunktet var der mange fugle i området, men fra ca 1990 til d.d. er det kun gået hurtigt tilbage på grund af fødemangel.

Det er kun på hård og stenet bund, der findes føde i form af muslinger. På ren sandbund er der dødt. Fladfisk er i samme periode også borte. Kun helt inde mod land mellem revlerne kan der fanges lidt fladfisk.

Var det ikke en ide, at de grønne organisationer kræver en undersøgelse af bundforhold for afklaring af problemet.

De sidste år, der var edderfugle, fik de en atypisk adfærd og søgte føde inde bag revlerne. Det havde de aldrig gjort før, og det skyldtes en lille bestand af blåmuslinger bag revlerne.

Der behøves ikke rapport lavet over flere år af instanser, der skal dokumentere problemer. Der kan fås fakta fra brugere af området gennem de sidste 50 år ganske gratis.

DN kalder sig naturens vogter med aktindsigt i tilladte udledninger og dumpning af opgravet materiale i vores farvande. Det er betænkelig så få indsigelser, der er, før der gøres opmærksomhed på problemet fra anden side.

Det er jo så let at give den lille jæger skylden og fratage ham sin hobby, som indtil de ydre påvirkninger tog til, uden større påvirkning af bestanden af dykænder kunne jagte dem.

Var det ikke bedre at undersøge hvad årsagen er før forhastede beslutninger. Rundt Sjælland og Fyn er der ikke set samme tilbagegang, men der er også fladfisk at fange så føde gør underværker.

Læs mere på netnatur.dk/LAESERBREVE

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »

direkte i indbakken!

Hold dig opdateret om jagt, natur og vildt.
 Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu!
Exit mobile version