Ikke meget overgår smagen af langtidsstegt vildand og kan du finde et par gråænder i fryseren, har du opskriften på en festmiddag

Langtidsstegt vildand

Af Peter Thisted

Det skal du bruge

Beregn 1 gråand til to personer

Svedsker og æbler til fyld

Bacon eller lufttørret skinke

Salt og peber

Sådan gør du

Skyl og tør anden, og gnid den med salt og peber ind- og udvendigt.

Fyld den op med en blanding af svedsker og æblestykker. Luk evt. anden med en kødnål.

Læg nogle baconskiver over hele anden i længderetningen – vil du ikke have smagen af bacon på fuglen, så læg istedet nogle skiver lufttørret skinke over – det bliver sprødt som flæskesvær.

Læg ænderne i et ildfast fast og sæt dem i ovnen ved 150 grader i 3 timer.

Husk at hælde lidt vand ved, og suppler med vand i takt med at det fordamper. Vædsken skal jo bruges til sovs, og til and skal der være sovs i rå mængder!

LÆS MERE på netnatur.dk/MAD

Forskellen på sauce og sovs er i øvrigt rent enkel: Når der er nok af det, så er det SOVS!

Tilbehør som brunede aspargeskartofler, rødkål og ribs eller tyttebær vil du aldrig gå helt fejl af

.Er tiden ikke til at lave rødkålen helt fra bunden, så køb en bøtte Herregårdsrødkål, tilsæt lidt sød rød ribssaft og lad det koge ind – jo længere tid, jo bedre – gerne 5-6 timer.

Klik og læs også:
GÅSEBRYST MED JORDSKOKKEPURÉ, PALMEKÅL OG PORTVINSSJUS

Gåsebryst med jordskokkepuré og palmekaal + portvinssjus

Læs mere om naturens store spisekammer på netnatur.dk/MAD

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »

direkte i indbakken!

Hold dig opdateret om jagt, natur og vildt.
 Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu!
Exit mobile version