En tur i skoven kan fint kombineres med lidt bær-jagt. Skovhindbær står ofte i lysninger eller læhegn rundt omkring langs markveje

Marmelade af lækre skovhindbær
– opskrift, som bruger nogle af skovens og naturens mest velsmagende råvarer 

Af Redaktionen

Hindbær kan sagtens nydes på stedet, men kan også samles og senere kan man hurtigt lave sin egen lækre marmelade, garanteret fri for diverse sprøjtemidler.

Det skal du bruge:

1.000 gram skovhindbær

750 gram rørsukker (gerne økologisk)

Citron

Melatin

Sådan gør du:

Rens bærrene, og frasorter de umodne og dårlige bær.

Kig grundigt efter orm og larver. De elsker skovhindbær, og kigger tit ud ad bærret, når man lige har plukket én. Skulle der smutte én med i marmeladen, så er det kun et ekstra proteintilskud.

Hæld dine skovhindbær op i en gryde sammen med et skud citronsaft, alt efter smag. Varm forsigtigt gryden op til de kommer i kog. Kog forsigtigt bærrene i 4 til 5 minutter under låg.

Hindbær marmelade

Tag gryden af komfuret. Hæld sukker i og lade det herefter koge med nogle få minutter.

Tag igen gryden af blusset og bland herefter Melatin med lidt sukker og drys det ud over marmeladen alt imens der omrøres.

Hæld marmeladen på skoldede syltetøjsglas og sæt låg på.

Mad og madopskrifter. Sektion med fokus på mad fra naturen – vildt, fisk, svampe, frugter, bær og meget andet.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »

direkte i indbakken!

Hold dig opdateret om jagt, natur og vildt.
 Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu!
Exit mobile version