En tur i skoven kan fint kombineres med lidt bær-jagt. Skovhindbær står ofte i lysninger eller læhegn rundt omkring langs markveje
Marmelade af lækre skovhindbær
– opskrift, som bruger nogle af skovens og naturens mest velsmagende råvarer
Af Redaktionen
Hindbær kan sagtens nydes på stedet, men kan også samles og senere kan man hurtigt lave sin egen lækre marmelade, garanteret fri for diverse sprøjtemidler.
Det skal du bruge:
1.000 gram skovhindbær
750 gram rørsukker (gerne økologisk)
Citron
Melatin
Sådan gør du:
Rens bærrene, og frasorter de umodne og dårlige bær.
Kig grundigt efter orm og larver. De elsker skovhindbær, og kigger tit ud ad bærret, når man lige har plukket én. Skulle der smutte én med i marmeladen, så er det kun et ekstra proteintilskud.
Hæld dine skovhindbær op i en gryde sammen med et skud citronsaft, alt efter smag. Varm forsigtigt gryden op til de kommer i kog. Kog forsigtigt bærrene i 4 til 5 minutter under låg.
Tag gryden af komfuret. Hæld sukker i og lade det herefter koge med nogle få minutter.
Tag igen gryden af blusset og bland herefter Melatin med lidt sukker og drys det ud over marmeladen alt imens der omrøres.
Hæld marmeladen på skoldede syltetøjsglas og sæt låg på.