Rygfilet fra råvildt er en kongelig spise, og det er nemt at lave et super lækkert måltid til en hyggeaften

Rådyrfilét i ovnen

Af Redaktionen – fra netnatur sektionen netnatur.dk/MAD

Det skal du bruge – ud over én patron

1 dyrefilet ca. 800 g
3 dl. rødvin
10 tørrede enebær
2 laurbærblade
6 kviste timian
4 spsk. smør
Salt & peber

Sauce:
200 g svampe
1 spsk. smør
1 dl. fløde
1 tsk. kulør
Evt. maizena eller mel til at jævne saucen

LÆS mere om brug af naturens mad-ressourcer på netnatur.dk/MAD

Rådyrfilét i ovnen

Sådan gør du

Sæt ovnen på 180 grader.

Læg fileten i et ovnfast fad og dæk bunden af fadet med en god rødvin.

Nu drysses de tørrede enebær over fileten og ned i rødvinen.

Læg også laurbærblade og timian i rødvinen.

Drys med salt og peber. Læg små klatter af smør ovenpå kødet og sæt fadet ind i ovnen.

Der steges i ovnen til fileten har en kernetemperatur på 60 grader.– typisk efter 20 min. i ovnen.

I mellemtiden renses svampene og skæres i skiver.

Tag fadet ud af ovnen, når kødet er klar og si rødvinen fra i en gryde.

Tildæk kødet med staniol, så det holder sig varmt.

Kom smør på panden og steg svampene til de er bløde eller sprøde – det er efter behag. Hæld derefter rødvinen over og bring det i kog.

Dæmp nu varmen og tilsæt fløde samt evt. kulør.

Smag til med salt og peber, og jævn evt. saucen.

Tilbehør kan være kogte, bagte eller stegte kartofler samt en rødkåls- eller broccolisalat.

LÆS OGSÅ:

Udbening af rådyrryg

Læs mere på netnatur.dk/BUKKEJAGT

KLIK og gå til det undermagasin, som du ønsker.
Undermagasinerne på netnatur.dk samler og organiserer nyheder og aktuelt indhol

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »

direkte i indbakken!

Hold dig opdateret om jagt, natur og vildt.
 Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu!
Exit mobile version