Er der mange myg i naturen lige nu? Og hvad med flåt? Hjemmeside viser de aktuelle tal for hhv. flåt, myg, klæg og mitter
Tal for flåt, myg, klæg og mitter
Af Redaktionen
Det er ikke kun tal for allergi og badevandstemperaturer etc, som tilbydes i altid opdateret information på nettet.
Også når det gælder den aktuelle situation for hhv. flåt, myg, (stikmyg) mitter og klæger kan man holde sig opdateret og dermed tage stilling om tiden er til en tur til stranden, skoven eller om det er bedst at blive hjemme.
Hjemmesiden Myggetal.dk viser altid den aktulle sitation, lige nu …
Det er DTU, Københavns Universitet som står bag hjemmesiden og herfra har man i de seneste år opstillet både myggefælder og mittefælder forskellige steder i Danmark
Ud fra fangsten i disse viser myggetal.dk hver uge, hvor mange stikmyg og mitter, der i gennemsnit er i Danmark netop nu. Dette sættes op i forhold til hvor mange der var sammenlignet med de foregående år.
Graferne “myggeplage” og “mitteplage” viser, hvor mange gange et menneske eller et dyr gennemsnitligt kan blive stukket på et døgn.
En myg er dog ikke bare en myg.
Skal man f.eks. opholde sig ved en sø, bør man holde særligt øje med sumpmyg. Skal man til havefest er det bedre at se på skovmyg, hvis der er i starten af sommeren, eller malariamyg og husmyg, hvis det er sidst på sommeren.
Graferne på hjemmesiden for myggeplage viser de stikmyggearter, der generer mennesker og husdyr mest. Grafen for mitteplagen viser på samme måde de mitter, der plager os og vores husdyr.
Myggetal.dk kan f.eks. anvendes når man skal besøge et sted, man har besøgt tidligere. Her kan graferne give et bud på, om man nu skal forvente flere eller færre myg og mitter end sidste gang.
Det er også værd at huske, at der er flere myg og mitter om aftenen end der er om dagen, ligesom blæsevejr altid hjælper på plagen.
Myggetal.dk kan også hjælpe dyrlæger, landmænd og hesteejere til at være opmærksomme på det relative antal af mitter.
Hjemmesiden opdateres løbende.