DET’ HELT VILDT – Fasan, er titlen på en kogebog, som kun indeholder opskrifter på hvordan man kan tilberede fasan
Af Netnatur
Fasanen er den mest betydningfulde vildtart for danske jægere. I hvertfald hvis man gør betydningen op i antal nedlagte stykker vildt. Da topper fasanen med omkring 700.000 fugle pr. jagtsæsonen.
Mange skydes som drevne fugle under store selskabsjagter, andre når de rejses af en stående eller stødende hund. Men uanset, hvordan fuglen nedlægges, er hver nedlagt fugl en oplevelse.
Fasanen er også som spisefugl højt skattet og bruges både som fest- og hverdagsmad.
Men hvor mange muligheder, der egentlig er for at udnytte fasanen, får man en fornemmelse af i bogen “Det helt vildt – fasan”, som er en kogebog, der kun omhandler ideer til udnyttelse af nedlagte fasaner.
Ingen danske vildtarter fylder så meget i jagtstatistikkerne som fasanen og i bogen “Det er helt vildt – fasan” præsenteres en række opskrifter, der step for step forklarer hvordan man får den bedste oplevelse ud af de nedlagte fasaner.
Det er forfatterparret Christian Ramsgaard & Erik Schwærter, der også står bag bogen “Det er helt vildt – råvildt”, der står bag den nye kogebog om fasaner.
I bogen viser de blandt andet en række grundopskrifter på hvordan man undgår at servere en tør fasan, hvad kan være en udfordring, når man tilbereder fasaner.