Grønagergård Savværk, omgivet af midtjyske skove, har fokus på design af miljø- og klimavenlige produkter til jagt og andre former for udeliv

Grønagergård: Savværk med fokus på jagt, udeliv og klima – annonceartikel

 

Af Netnatur. Foto: Grønnegaard Savværk

Udbuddet af produkter i træ virker ganske overvældende, når man besøger hjemmesiden Groenagergaard.dk første gang, men på Grønagergård Savværk fylder den personlige betjening og rådgivning meget. Man er altid velkommen til at komme forbi eller ringe og få en snak om ens projekt – eller bare bestille på nettet.

For de jagt- og naturinteresserede er det dog især produkterne samlet under menupunktet “Have, jagt og fritid”, der fanger interessen.

Her finder man alt fra tiltag som kan øge biodiversiteten i haven til shelters og skydeplatforme som jagttårne og skydestiger etc.

Jagttårne og andre produkter, der er udsat for vind og vejr året rundt, er naturligvis designet i imprægneret træ. Men fremstillingen sker med naturens egen form for imprægnering, da de udsatte produkter er fremstillet i f.eks. lærketræ, der har et højt indhold af beskyttende olie. Produkterne fra savværket får intet unødvendigt kemi.

“Olieholdige træsorter som fx lærk har næsten samme kvaliteter som trykimprægneret træ”

Det kan man læse på Miljøstyrelsens hjemmeside, hvor man også erfarer, at man herfra fraråder brug af kemibehandlet træ med mindre det er absolut nødvendigt. Og eftersom et opsat jagttårn, bør hvile på fliser og dermed ikke har direkte jordkontakt, er der ingen grund til at anvende kemisk behandlet træ i naturen, lyder budskabet fra de danske miljømyndigheder.

Mikkel Guldbjerg Jensen, der er certificeringskonsulent hos det midtjyske savværk ved Gjern, oplyser desuden, at savværket især anvender dansk produceret træ. Og at det meste er fældet i området omkring savværket, der er placeret ved Gjern i Midtjylland. Det er praktisk talt kun robinie, som ikke vokser i Danmark, der ikke er opvokset i dansk muld.

Se savværkets placering via link

Grønnegård Savværk kan udover en række serie-producerede varer også levere shelters, Tiny Houses, jaghytter og lignende på bestilling

 

– Ved at anvende lokalt produceret træ sparer vi ikke kun transportomkostninger, vi skåner også miljøet for unødig udledning af CO2 på grund af lange transportafstande fra skov til savværk. Det må give sig selv, at det er bedre at køre et lærketræ fra Silkeborg til Gjern for at blive skåret til brædder og tømmer, end at køre det hele vejen fra Sibirien eller Baltikum.

Savværkets certificeringskonsulent tilføjer, at miljø og klima er vigtige indsatsområder for Grønnegaard Savværk, der ud over et stort udvalg af serie-producerede varer også udfører en lang række justeringsopgaver og bestillingsopgaver. Det kan f.eks. være jagthytter og mobile Tiny Houses på hjul til placering på f.eks. jagtterrænet.

– Vi kan ikke alt, men vi kan meget, når det kommer til træ. Vi møder tit ønsker fra kunder, som har en idé i hovedet, men som vi med vores erfaring og ekspertise kan se kunne blive endnu bedre – derfor kan vi godt lide at snakke med og rådgive vores kunder.

LÆS mere på Grønagergård

 

 

Jagttårne og skydetårne af dansk lærk og douglas, som er blandt de mest holdbare og modstandsdygtige træarter over for råd og svamp, tilbydes på groenagergaard.dk . Jagttårnene kan leveres med både tag og trappestige. Bestilte jagttårne og -stiger ankommer til leveringsadressen samlet og klar til brug

 

Foderhæk fra Grønagergård Savværk er designet til både husdyr og hjortevildt. Er forsynet med trug i bunden og et vippetag til opfyldning af foder. Foderhækken er lavet af douglas- og lærketræ fra de lokale danske skove og samlet med rustfrie skruer

 

Bar og bordbænkesæt i dansk lærk/douglas med shingelstag.
Bænkesæt leveres også uden overdækning 

 

Egetræsborde tilbydes speciallavet. Grønagergård.dk anbefaler et besøg på savværket for snak om ønsker og inspiration

 

Håndlavet uglekasse – 49,5 cm i højden, 30 cm i bredden og 35 cm i dybden – giver uglerne masser af plads til at ruge og passe deres unger. Uglekassen er lavet af dansk lærk. På Grønagergaards hjemmeside kan man også finde ynglekasser til andre fuglearter …

 

KORT om GRØNAGERGAARD SAVVÆRK

“Grønagergård Savværk er et miljørigtigt savværk i Gjern nær Silkeborg. Vi sælger primært lærk, douglas, gran, eg og robinie. Vi opretholder FSC- og PEFC-certificeringernes standarder for at opretholde et bæredygtigt skovbrug.”

“Et besøg på Grønagergård Savværk er en inspirerende oplevelse. Træ skal købes i skoven. Skoven er en nøglespiller i hele klimadebatten, fordi træerne via fotosyntese optager CO2 fra atmosfæren – et ofte overset og undervurderet faktum. Træ giver hverken affald eller forurening. Træ er verdens mest miljøvenlige råstof og træ er en vedvarende ressource, hvis vi plejer og passer vores skove. Her på Savværket er vi derfor både FSC® og PEFC certificeret, og vi er stolte af, at sælge et produkt, som uden sidestykke bidrager positivt til klimaet.” KILDE. Grønagergaard Savværk

  Læs mere på Grønagergård

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »