Sektion kun om dåvildt
Stor dåhjort placeret på Top 10 Alletiders over de 10 største danske dåhjorte på listen
udstyr
I anledning af, at Henning Kørvels bog ”Råvildt og råvildtjagt” udkommer i ny udgave 28. april, kan du sikre dig et eksemplar af den med dedikation
dåvildt
Bilister skal være på vagt over for hjorte på vejen – året rundt. Ikke kun, når vi går til og fra sommertid …
Rigtig mange jægere kan mærke “feberen”, når efterårets jagtsæson står for døren. Derfor er det godt at kende til alle reglerne for skydetårne og -stiger, inden det går løs
Det er atter forbudt at jage kron-, då-, og sikavildt med bue og pil Danmark.…
dåvildt udvalgte artikler
– DLS er imod regulering af kronkalve i de første måneder af deres levetid, lyder det fra Dansk Land- og Strandjagt i en kommentar til borgerforslag
September er for mange jægere en længe ventet måned – nu går starten for jagten for alvor på ænder, gæs og det større hjortevildt

Top 10
Hvordan placerer de 10 største danske råbukkeopsatser sig, når de sammenlignes med de største opsatser i andre europæiske lande?
Stor dåhjort placeret på Top 10 Alletiders over de 10 største danske dåhjorte på listen



dåvildt - arkiv udvalgte artikler
Vildtforvaltningsrådets formand Jan Eriksen understreger, at forslag om arealkrav er indstillet
Photostory - dåvildt


Dåvildt
Bemærk: Nyheder og oversigt over artikler om dåvildt, starter efter denne korte introtekst
I lighed med kronvildt og råvildt er historien om det danske dåvildt historien om en succes. Bestanden er nærmest eksploderet over de sidste årtier. Godt hjulpet på vej af massive udsætning fra visionære jægere og naturfolk, der mente, at dåvildtet kunne udnytte nogle af de lommer i det danske landskab, som ikke allerde blev anvendt af råvildt og kronvildt.
Det er nemlig almindelig antaget at dåvildt (dådyr) i udpræget grad er dagaktive modsat f.eks. krondyr, der især udnytter de mørke timer til at søge føde uden for skove og plantager.
Dåvildtet har sat sig på områder, hvor der før kun var sporadisk forekomst af andre hjortevildtarter. Men den voksende bestand er også vokset ind i nogle af de områder, der allerede bruges af landets oprindelige arter. Så meget at man flere steder taler om, at bestanden er blevet så stor, at den er en udfordring for landets oprindelige vildtarter.
Historisk er det et åbent spørgsmål om dådyrene er en oprindelige dansk vildtart. Faktum er dog at arten, som vi kender den i dag, først blev introduceret til landet omkring 1200 tallet. Den gang udsat på øen Romsø, hvor dyrene kunne være i fred for ulve.
Som vildtart er dåvildtet vanskelig at jage og dyrene lærer hurtig at tilpasse sig efterstræbelser. Flere steder er dyrene slet ikke så dagaktive, som der står i lærebøgerne. Ligeledes kommer de for i en samlet flok( ruddel), når der de udsættes for drivjagt. Dette gør det vanskeligt at finde den då, kalv eller hjort, der skal nedlægges.
Dette er lidt nemmer på pyrsch og anstand, men selv i områder, hvor der optræder meget dåvildt, skal der i reglen arbejdes for at få en spidshjort – eller halvskuffel eller fuldskuffel hjort på skudhold. Især hvis man går efter en medaljehjort, som der i sagens natur er længere imellem. Også selv om nogle af de danske godser er verdensberømte for deres stærke dådyr.