Bukkejagt

Bukkejagt 

En sektion på Netnatur som samler alle nyheder om bukkejagt i Danmark og i udlandet.  Sektionen indeholder en lang række links til alt, der vedrører råvildt, riffeljagt, jagtrjser og ammunition samt valg af jagtriffel, grej og udstyr under bukkejagt

Bukkejagt - tilfældige artikler

Bukkejagt

 Nyheder og oversigt over artikler om bukkejagt

For de fleste er bukkejagt synonymt med jagt på råbukke i foråret, hvor “sommerbukke” nedlægges med enten jagtriffel eller under buejagt. Men også under efterårets jagt på råvildt drives målrettet og selektiv jagt på råbukke.

I almindelighed drives bukkejagt enten som anstandsjagt eller som listejagt, hvor man, som navnet antyder, bevæger sig stille rundt i terrænet. Denne form for jagt kaldes også for pyrschjagt eller pürsch. Jagt på anstand praktiseres oftest som jagt fra skydestige eller jagttårn.

Som jagtform er jagt på råvildt ikke særlig udstyrskrævende. Kig evt. her og se udvalg af tøj og udstyr til jagt på råbukke i Netnaturshop.dk 

Opsats og kød

På netnatur.dk er der oprettet en sektion kun med bukkejagt. Her kan læses et stort udvalg af faglige artikler og reportager om jagt på råbukke – både i Danmark og under jagtrejser i udlandet. Her har ikke mindst Sverige, Polen og Tyskland en særlig opmærksomhed hos de mange danske jagtturister, der hvert år rejser ud for at opleve jagt på råbukke i foråret. Eller under brunsten, som finder sted omkring skiftet mellem juli og august.  

I sektionen om jagt på råbukke finder man også flere links til film om råvildtjagt samt information om alt fra brækning af den nedlagte råbuk til forlægning, og brug af kødet til lækre vildtopskrifter. I sektionen finder man også en lang række indslag om behandling af bukkens opsats (gevir). Trofæet fra de nedlagte bukke udgør en væsentlig del af bukkejagtens sjæl og natur. 
De fleste bukke nedlægges under riffeljagt, men en voksende andel skydes under buejagt

Netnaturs sektion om forårsjagt på råvildt samler og organiserer stort set alt om jagt på bukke.
Vil man holde sig opdateret, kan man melde sig til Netnatur Club, som udsender nyheder og gode tilbud direkte indbakken. Klik HER med mindre du allerede er medlem (er gratis) 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...