Trofæjagt

10 bukkeopsatser har i en periode båret titlen Danmarksrekord. Henning Kørvel har samlet rekordindehaverne i en TOP 10 liste 

trofæjagt - tilfældigt udvalgte artikler

Bali var den første muslim, der blev professionel jæger i Kenya og han blev hurtig berømt for sine evner til at opspore mega elefanttyre. Det blev dog et bøffelangreb, som kostede ham livet

Trofæjagt info og artikler fortsat

” Jeg har lige opdaget, at der er en hjemmeside, der hedder Bukkeopsats”. Det skriver Palle Søbygge, der samtidig fremsender oplysninger på Jyllands største opmålte råbuk 

Trofæjagt udvalgte artikler

Top 10

Trofæjagt arkiv artikler

trofæjagt - konservator

Trofæjagt

Bemærk: Nyheder og oversigt over artikler om trofæjagt, starter efter denne korte introtekst.  

På sektionen netnatur.dk/TROFÆJAGT kan man stort set dagligt finde nyheder om jagttrofæer i både Danmark og udlandet. Trods modstand mod begreberne trofæ og trofæjagt i dele af befolkningen regnes trofæjagt også uden for jagtmiljøet for en vigtig del af den internationale vildtpleje. Uden indtægter fra jagt og trofæjægere vil der mange steder mangle ressourcer til at beskytte vildtet og dets leveområder. 
Dette gælder ikke mindst, beskyttelse af vildtarter, der regnes som en udfordring for befolkning og landbrug. Tanzania anvendes i den forbindelse ofte som et godt eksempel på, hvordan indtægter fra jagtturisme kan virke som beskyttelsesjagt. Det østafrikanske land tillader kontrolret løvejagt og andre former for storvildtjagt og har den tætteste bestand af løver og muligvis også elefanter i hele Afrika. 
Jagtturisme er dermed et godt supplement til fototurisme, da internationale jægere tilfører valuta til beskyttelse af naturområder. Områder der ofte ikke er egnet til egentligt landbrug eller almindelig turisme. Uden indtægter fra trofæjagt vil områderne ofte bliver underlagt en kortsigtet og ikke bæredygtig forvaltning eller mangel på samme. 
Jagtturisme rettes i almindelighed mod gamle handyr. Desuden er jagt i f.eks. tredjelande underlagt en lang række internationale bestemmelser, der sikrer, at jagten drives bæredygtig. 
På netnatur.dk/trofæjagt finder man også en lange række tips om behandling af jagttrofæer ligesom man kan finde mange nyheder kategoriseret som konservatornyt.
Trofæ og trofæjagt er ikke kun forbundet med jagt i Afrika, Australien og Nordamerika. Det er jagt efter småvildt og storvildt over hele verden, herunder ikke mindst jagt på hjortevildt og herunder råvildt i Danmark.
I den omfattende sektion finder man derfor en lang række artikler om f.eks. bukkejagt med også om ræv og andre rovdyr, der i dag også regnes som en slags trofæbærende vildtarter. Både råbukkens opsats og rævens afkogte kranie kan opmåles op og tildeles point efter størrelse defineret af f.eks. SCI eller CIC. Særlig store trofæer kan opnå medalje og betegnes da som medaljetrofæer. Medaljerne inddeles i hhv. bronze-, sølv- og guldmedalje. 
Det er dog ikke hjortevildtets gevir eller horn fra bøfler, antiloper eller vilde får og geder etc. der regnes som trofæer. Fuglevildt og herunder i særdeleshed arter som kalkun, tjur og skovsneppen kan også udgøre et jagttrofæ. Penselfjer fra nedlagt sneppe gemmes f.eks. som minde om en god jagt og et vellykket skud.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...