– Et jagttrofæ, der monteres direkte på væggen, vil fastlåse hornene i en ” fighting position” lyder der fra firmaet Skull Hooker, som står bag et mere fleksibelt system til præsentation af jagttrofæer.
Af Redaktionen12. april 2016
Langt de fleste trofæer sættes på plade, hvorefter de monteres på væggen til evigt minde om den oplevelse man havde med jagten og det nedlagte dyr. Langt de fleste jægere anstrenger sig for at montere trofæerne så ensartet som overhovedet muligt.
Vi står nu foran en ny jagtsæson. Om kort tid vil tusindvis af jagttrofæer atter finde vej til de danske hjem, når bukkejagten starter.
Spørgsmålet er om også den næste råbuk skal være en opsats i den snorlige række af samme – eller om man er parat til at prøve noget andet.
Her følger et argument for at prøve noget nyt.
– Trofæer, som placeret direkte på væggen, præsenterer faktisk dyret i en kamp-position. Det hævder Robert J. Shaw fra det det amerikanske Skull Hooker, som har specialiseret sig i fleksible systemer til montering af skallmonterede jagttrofæer.
Alt fra råbukke til kronhjorte og afrikanske vildtarter etc. Ja selv store elge og andre flere kilo tunge jagttrofæer kan monteres så de kan drejes i akkurat den position, som man ønsker. Både mht højde og vinkel på trofæet. Dermed kan man få trofæet til at præsentere sig lidt mindre truende og poserende.
Trofæerne monteres ved, at man borer et lille hul i det ikke gennemsavede kranie. Derefter er det klart til at blive monteret på skrivebordet, en hylde eller på gulvet etc, hvis man vælger en af firmaets nyere monteringssystemer.
Monteringerne leveres i flere forskellige størrelse afhængig af trofæet og tilbydes i farverne Robust brown og Grapite Black. På firmaets hjemmeside kan man finde flere videoer, som viser hvordan systemet anvendes.
Herunder ses nogle eksempler på anvendelse af produkterne fra Skull Hooker samt en kort video, hvor Robert J. Shaw præsenterer sit system.
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 127)