Jagttegn

Sektion kun om jagttegn og jagtprøver samt brug af jagttegnsmidler

Jagttegn

 

Nyheder og oversigt over artikler om jagttegn

I denne sektion finder man stort set alt, der vedrører jagttegn. Og ikke kun i Danmark, men også artikler og informationer om hvordan man opnår tilladelse til at drive jagt i andre lande. Det gælder f.eks. jagttegn til Sverige, Norge, Tyskland, Polen, England, Skotland og Frankrig etc. Alle lande, som er populære blandt jægere, der er til jagtrejser og driver jagt i udlandet. 
I Danmark indløser omkring 170.000 mænd og kvinder jagttegn hvert år. Antallet af borgere, der har ret til at gå på jagt, er dog noget større. I alt er der cirka 220.000 såkaldte jagttegnsberettigede danskere. 
For at opnå tilladelse til jagt og opbevaring af våben, skal man i dag bestå en jagtprøve. En prøve som indeholder både teori og praktik – og herunder sikker håndtering af haglvåben samt afstandsbedømmelse til opstillede vildtfigurer. Efterfølgende skal man bestå en prøve målrettet den type våben, som man ønsker at drive jagt med. 
Er man mest til jagt på fuglevildt eller jagt på ræv og råvildt på selskabsjagt med flere deltagere, skal man bestå haglskydeprøven. Tilsvarende prøver gælder, hvis man vil drive jagt med riffel eller bue. Da skal man bestå riffelprøve eller buejagtprøve.
I sektionen netnatur.dk/JAGTTEGN findes stort set alt om den danske jagtprøve, skydeprøve, riffelprøve og buejagtprøve. 
I sektion-oversigten finder man også en lang række artikler om anvendelse af jagttegnsmidler. Indtægterne fra jægernes indløste jagttegn anvendes til en lang række forskellige formål. Det spænder fra natur og vildtpleje til forskning og støtte til organisationer med jagt og natur som del af deres formålsparagraf.
En jæger, der netop har bestået jagtprøven og en af de tilhørende skydeprøver, betegnes ofte som nyjæger. De danske myndigheder forsøger at tage sig særlig godt af de nyuddannede nyjægere. Derfor tilbydes de jagt på nogle af de mange skov- og naturarealer, som Naturstyrelsen råder over.   

 

udstyr

– Det handler om at finde den rette og ikke nødvendigvis den dyreste løsning til til f.eks. jægeren. Sådan lyder det fra Polaris Danmark, som her i landet servicerer og markedsfører de amerikanske ATV´er med det store program i tilbehør

Read More

Sverige - svensk jagttegn

Mange oplever problemer med indløsning af Svensk Jagttegn, og hvad gør man så, hvis man allerede står med det ene ben i den svenske elgjagt eller vindsvinjagt etc.

Read More

jagttegn

jagttegn udvalgte artikler

Vildtkonsulenterne opfordrer alle kommende jægere, som er klar til jagtprøven, til hurtigt at melde sig…

Norge byder på store muligheder til danske jægere, bl.a. på grund af deres system med billige dagjagt-kort. Se her, hvordan du køber norsk jagttegn

top 10

” Jeg har lige opdaget, at der er en hjemmeside, der hedder Bukkeopsats”. Det skriver Palle Søbygge, der samtidig fremsender oplysninger på Jyllands største opmålte råbuk 

Read More

jagttegn arkiv udvalgte artikler

Er statens afgifter på jagt blevet for dyre – set i forhold til hvad hvad f.eks. lystfiskerne betaler? Tænketank for grønne erhverv rejser spørgsmålet?

jagttegn udland

wildlife
wildlife

Del gerne artiklen hvor du ønsker...