Meget tyder på at Kristina Begtrup Pedersen ramte markedet med en regulær fuldtræffer, da hun i foråret 2023 startede Hunoghund – en tøjbutik kun for kvinder med interesse for hund og jagt

Hunoghund – annonceportræt af shop med fokus på kvinder

Af Redaktionen

Vejen fra idé til opstart og veldrevet virksomhed er ikke altid lige ud ad landevejen. Der kan være mange bump på vejen og måske skal fokus justeres undervejs for at komme i mål med en økonomisk bæredygtig forretningsidé.

Meget tyder dog på, at Kristina Begtrup Pedersen fra Randers har truffet markedet med en regulær fuldtræffer i allerførste forsøg, da hun tilsyneladende har lokaliseret et stort hul i markedet, som efterlyser butik med fokus på tøj til kvinder med interesse for hund og jagt.

-Allerede få uger efter opstart af hunoghund.dk d. 1. april 2023 var der over 500 personer, som havde valgt at følge mig på Facebook, lyder det fra iværksætteren, der har både fysisk og netbutik knyttet til domænenavnet hunoghund.dk

Hun forklarer, at den overbevisende opstart, har betydet, at hun har valgt et regulært og markant karriereskift.

I april 2023 forlod hun et fuldtidsjob som økonomichef i en kulturinstitution i Århus. Fremtiden er nu drift og udvikling af det nye set up, der har har fokus på kvinder, der ikke i tilstrækkelig grad kan få deres ønsker opfyldet i den mere etablerede del af branchen, som hun definerer som “jagt og outdoor for kvinder”.

-Allerede fra første dag strømmede det ind med positive tilkendegivelser fra kvinder, der havde efterlyst et sted at handle, hvor fokus er kvinder, som går på jagt.

-Naturligvis kan man købe kvindetøj til jagt og outdoor i mange danske jagtbutikker. Især i de lidt større butikker. Men fokus er tøj til mænd eftersom der er langt flere mandlige end kvindelige jægere.

-Men kvinder er anderledes end mænd. De har ikke kun brug for praktisk tøj med seler og høj komfort. Vi vil også have tøj, der sidder godt og gør, at vi ser godt ud, når vi går på jagt eller træner hund. For os er det ikke nok, at bukserne er funktionelle.

At Kristina Begtrup Pedersen ikke er alene om det synspunkt, mærker hun tydeligt, når hendes kunder kommer ud fra et prøverum iklædt et par nye jagtbukser. Det første de spørger om, er ofte: Hvordan sidder de?

Opgradering

Kristina Begtrup Pedersen erfarede, at der var behov for en kvindefokuseret jagtshop, da hun efter en flerårige jagtpause stod overfor en seriøs opgradering af sin garderobe til jagt og hundetræning.

-Jeg var kommet i besiddelse af et temmelig stort gavekort, som jeg kunne bruge på jagttøj og skulle derfor opgraderes fra top til tå. Men efter besøg i flere jagtbutikker, blev jeg ærlig talt lidt skuffet.

-Det var tydeligt, at fokus slet ikke var på salg af kvindetøj. Tøj til kvinder var flere steder noget man kunne rode efter på et stativ nederst i butikken. Ofte var jeg heldig, hvis jeg bare kunne finde en skjorte eller trøje der passede. Valgmuligheder havde jeg ikke og for mig endte det med, at jeg gik fra en butik med den grimmeste trøje jeg kunne finde eftersom det var den eneste, der var hjemme i min ellers meget normale størrelse.

-I en af butikkerne faldt jeg over en lækker jagtjakke, som jeg blev interesseret i, men den var ikke hjemme i min størrelse. Butikken oplyste, at den kunne fremskaffes. Hvis jeg altså var indstillet på at beholde jakken. Den kunne ikke efterfølgende returneres. Men hvordan kunne jeg vide, om jeg vil beholde en jakke til næsten 6.000 kroner, når jeg aldrig havde prøvet den? Den indstilling kom der ikke nogen handel ud af, fortæller iværksætteren.

Må være bedre

-Det må kunne gøres meget bedre, tænkte Kristina Begtrup Pedersen, der sammen med sin mand besluttede at starte hunoghund og indrette en del af deres ejendom til butik med tilknyttet onlineshop på Kronjydevej i Randers

-Men hvad jeg egentlig gik ind til, havde jeg ringe anelse om, lyder det fra Kristina Begtrup Pedersen.

-Men jeg havde ramt et eller andet. Anerkendelser fra nær og fjern er væltet ind. Kvinder fra stort set hele landet har givet udtryk for, at de har savnet en butik, hvor fokus kun er på kvinder og kvindetøj. Især har jeg fået ros for at butikken er identisk med det, som jeg står for.

-Det tøj, jeg sælger og markedsfører, er det tøj, som jeg syntes er fedt. Og den tilgang er faldet i god jord. Mange skriver, at de har de og de mål, men at de derudover overlader det til mig at finde det tøj, som jeg mener passer bedst til deres behov.

-Jeg ved godt vi ikke har været på markedet så længe, men 78% af vores kunder er faktisk kvinder. De resterende er i sagens natur mænd, der f.eks. køber gaver til deres kone eller børn.

-Det er mit indtryk, at forretningen ikke bare er en forretning, hvor jeg tilbyder tøj til kvinder. Det er i høj grad en forretning, som jeg udvikler sammen med kunderne. Godt nok ved jeg, hvad jeg vil og hvor jeg vil hen. Men kunderne byder også ind med ideer og ønsker, som jeg tager bestik af. På den måde smelter det hele sammen i en idé, som gør det hele endnu mere spændende og inspirerende at udvide hunoghund.dk

Kort om Kristina Begtrup Pedersen

Kristina Begtrup Pedersen tog jagttegn i en ung alder. Faktisk var hun kun 17 år, da hun begyndte at gå på jagt, men da der cirka 10 år senere kom mand og børn ind i livet, blev det så som så med det aktive jægerliv. I en årrække blev det “kun” til hund og hundetræning med ægtefælden, der er ivrig jæger og indehaver af to  jagtspaniels. (Kristiane Begtrup Pedersen har selv to spaniels) 
Under et ophold i Sydafrika nedlagde Kristina Begtrup Pedersen dog en antilope og denne oplevelse satte for alvor jagtpulsen i vejret. Herefter besluttede hun sig for at genoptage sit aktive jægerliv – og opgradere sin garderobe, som nævnt herover. 
Dermed var det altså en sydafrikansk blesbuck, der ført til et nyt og aktivt jægerliv, som blev til beslutningen om at oprette en jagt- og outdoor butik for kvinder. Faktisk blev en efterfølgende jagtrejse til Sydafrika døråbner for import af flere sydafrikanske jagttøjs brands, som man kan læse mere om på hjemmesiden i linket herunder. Udover at arbejde med hunoghund.dk er Kristina Begtrup Pedersen tilknyttet hundeklubben Dansk Jagtspaniel Klub, hvor hun fungerer som klubbens sekretariatschef.

Hun og hund er som navnet antyder en butik med fokus på kvindelige jægere og hundeførere, men stifteren af det nye Set up oplyser dog, at hun har indledt import af jagttøj fra Sydafrika til både mænd og kvinder. Mandetøjet vil dog ikke være at finde i den fysiske butik, der fortsat skal være forbeholdt et sted for kvinder. Det er hensigten, at det sydafrikanske jagttøj skal baseres på B2B og tilbydes andre jagt- og outdoorbutikker.

Hunoghund.dk er åben 24/7 og den fysiske butik på Kronjydevej 31, 8930 Randers
har åben d. 2. weekend hver måned
+ torsdag kl. 16-19, fredag kl. 15-19, lørdag kl. 10-14.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »