Henne Pet Food: – Ideen med Kronch Pemmikan er at det skal være muligt at fodre hunden under krævende dage og dermed supplere og booste hundens energi

Kronch Pemmikan: En energibooster fra Henne Pet Food til jagthunde

Af Netnatur

– Kronch Pemmikan er en slags energibooster. En letoptaglig energibar udviklet som tilskudsfoder til højt ydende slædehunde under længere ekspeditioner på Grønland.

Det fortæller Peter Rasmussen, der er marketingsansvarlig i Henne Pet Food, som har specialiseret sig i produktion af foder til hunde og katte baseret på frisk laks i kombination med bl.a. kornprodukter malet på egen mølle.

LÆS mere om Henne Pet Food:

– Slædehunde kan få brug for ekstra energi i løbet af dagen. Derfor udviklede vi i tidernes morgen Kronch Pemmikan. Ideen var, at det skulle være muligt at fodre hundene mellem måltiderne.

På hjemmesiden Henne-Petfood kan man læse, at man kan give hunden Kronch Pemmikan flere gange om dagen og på den måde tilføre hunden ekstra mængder letoptagelig energi.

Under f.eks. jagt og markprøver, hvor hundene skal yde optimalt, kan man dermed undgår at overfylde hundens mave og tarmsystem.

Fodervejledning fra Henne Pet Food:
“Der gives 100-200 g Pemmikan om dagen afhængig af hundens vægt* og aktivitet. Virkningen sætter ind efter ca. en halv time og fuld effekt indtræder efter 1-1½ time. Det kan være en fordel at dele dagsrationen op i flere portioner for at bevare den høje ydeevne hele dagen”.
(*Ovennævnte tager udgangspunkt i en hund på 25 kg.)

 

Peter Rasmussen oplyser, at Kronch Pemmikan anvendes til alle tyder højydende hunde.

– Det er ikke længere kun et produkt målrettet slædehunde i sne og kulde. Også andre indehavere af brugshunde har taget produktet til sig som en slags energitilskud under en dag med ekstra krav til hundene.

– Produktet er alt i alt identisk med det, som man i tidernes morgen udviklede til slædehunde – dog med den forskel, at det foder, der udbydes til f.eks. jagthunde, er lidt anderledes i sammensætningen end det foder som anvendes på Grønland og i andre lande, hvor hundene anvendes som trækdyr under ekstreme temperaturforhold.

 

Kronch Pemmikan koster 50 kr. for 400 gram og leveres som en plade, der kan bruges til at brække af. Dermed kan man give hunden små mængder i løbet af dagen.

 

– Kronch Pemmikan er udbredt blandt alt fra brugere af jagthunde til brugere af politihunde, narkohunde og andre hunde, der skal præstere og derfor aldrig må mangle energi eller koncentration under en opgave …

– Mange af vores kunder har erfaret, at hundene også klarer sig mentalt bedre, når de løbende tilbydes energi. Med Kronch Pemmikan bliver de mere fokuserede og koncentrerede, lyder der fra Henne Pet Foods ansvarlige for salg og marketing.

– Man kan sige, at vores energibar til hunde skal virke som druesukker gør på os mennesker. Det er hurtigt og let optageligt energi.

– Derfor har vi også valgt at tilføre vores tilskudsprodukt svinefedt udover lakseprodukter og energi fra let optagelige kornprodukter.

Norsk elghund er ikke en hund, som normalt ses på en jagt i Danmark, da det er en race, som gerne bevæger sig langt omkringHenne Pet Food A/S er en danskejet familievirksomhed med produktion i Danmark og domicil i byen Outrup

 

Peter Rasmussen fra Henne Pet Food mener, at Kronch Pemmikan med fordel kan anvendes uanset om hunden i det daglige fodres med Henne Pet Foods produkter eller et sndet fuld-fodermærke.

– Kronch er et ”stand alone” produkt.

– Det skal ikke nødvendigvis indgå i de øvrige foderprogrammer fra Henne Pet Food for at virke optimalt. Produktet virker også sammen med andre foderproducenters produkter – baseret på f.eks. kylling eller oksekød som protein, oplyses det.

 

Henne Pet Foods energibooster forhandles af flere kæledyrskæder, men dog ikke i detailbutikker.

– Det er er specialprodukt, der er bedst egnet til distribution via specielbutikker, siger Peter Rasmussen, der fortæller, at også flere af landets jagtshops forhandler den populære energibar fra Henne Pet Food.

Han mener i øvrigt, at Kronch Pemmikan med fordel kan anvendes sammen med det fiskebaserede Kronch Pocket, som er kornfrie godbidder – baseret på frisk laks og kartoffel. En slags småkage eller kiks til brug under f.eks. jagt.

 

Kronch Pocket er et kornfrit naturprodukt, lavet af frisk laks og kartoffel. Godbidderne hedder “Pocket” fordi, den fedter mindre. Godbidderne har et naturligt indhold af de essentielle omega-3 og -6 fedtsyrer. Pris: Kr. 39,95

LÆS mere

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »