Hold det simpelt, lyder et gammel ordsprog og Safety Gun Strap er en simpel løsning på en udfordring, der har præget riffeljagten siden tidernes morgen

Safety Gun Strap

Af Netnatur

Alle riffeljægere kender problemet med riflen, der glider af skulderen, når man bevæger sig rundt i terrænet. Men en svensk udviklet strop, der kan anvendes sammen med den rem, som man allerede anvender på sin riffel, kan holder riflen på plads og sikre, at begge hænder er fri, når man går på jagt, kravler op i et jagttårn eller slæber vildt ud af terrænet etc

Remmen kan løsnes med et enkelt klik og dermed kan riflen glide direkte fra skulderen og over på skydestokken – ganske som man plejer, når man pyrcher gennem terrænet … eller når der undervejs mod jagttårnet pludselig opstår en chance, som man vil udnytte.

Remmen markedsføres under navnet Safety Gun Strap og der er Mipowear.dk, som har retten til at sælge og markedsføre produktet på det danske marked.

Den svenske udvikler bag Safety Gun Strap har prioriteret sikkerhed under jagt lige så højt som komfort og mulighed for hurtig skudafgivelse, når der er behov for dette

 

-Når man anvender Safety Gun Strap som i daglige tale ofte omtales som SGS – sidder riflen tæt til kroppen, når man bevæger sig rundt i terrænet.

Det forklarer Hans Henrik Sørensen, som er indehaver af Mipowear, der i 2012 startede som en webshop med fokus på udstyr til personer ansat i politiet og militæret. Deraf navnet, som er en sammentrækning af MI for millitær og PO for politi. I dag retter shoppens fokus sig i stigende grad mod jagt og outdoor (Læs mere om Mipowear.dk nederst på siden)

Hans Henrik Sørensen forklarer, at den svenske udvikler har valgt ordet Safety Gun Strap med omhu, da remmen tjener andre formål end blot bedre komfort, da man kan bevæge sig mere frit, eftersom man ikke konstant skal have den ene hånd på riflen.

Sikkerhed under riffeljagt

-Vi ved, at der sker uheld, når jægere f.eks. skal op i et jagttårn, der kan være vådt og fedtet til i alger. Det kan nemt gå galt, hvis ikke man er yderst forsigtigt. Derfor er det en stor fordel, at man har begge hænder fri.

Desuden skal man ikke bekymre sig om at tabe riflen, når man kravler op eller ned fra tårnet. Et fænomen, der ikke er helt ukendt med de konsekvenser det kan have for riflens funktionalitet. Måske skal den på grund af slag prøveskydes. Måske sker der skade på riffel eller optik, når den rammer jorden fra flere meters højde.

Med Safety Gun Strap kravler man mere sikkert op i tårnet. Herfra løsner men nemt remmen og er med det samme klar til jagt.

Se forklarende video herunder.

Hans Henrik Sørensen: “Skulle man være uheldig og falde – fx. undervejs mod jagttårnet, – har man begge hænder fri til at afbøde faldet” 

-Fordelen ved at bruge Safety Gun Strap stiger, når riflen er forsynet med bipod og en tung lyddæmper. Uden brug af den supplerende rem er der tendens til, at den toptunge riffel glider tilbage, når man bevæger sig i terrænet.

Det siger Hans Henrik Sørensen til Netnatur …

Han forklarer, at riflen med brug af remmen, sidder tæt til kroppen. Desuden er remmen med til at fordele vægten, så riflen føles lettere. Nøjagtigt som det princip, der anvendes ved design af rygsække. Her sikre et solidt mavespænde tillige, at man fordeler noget af vægten på hofterne, hvilket er helt afgørende, hvis man skal bære en tung rygsæk over større afstande.

Endelig kan man spænde riflen fast til kroppen, når man har nedlagt vildt, der skal slæbes ud af terrænet.

Her er det en meget stor fordel, at man har begge hænder fri og altid har sin riffel ved sig.

Hans Henrik Sørensen oplever, at Safety Gun Strap henvender sig til alle jægere i alle aldersgrupper. Men ikke mindst ældre jægere kan opleve, at de får noget af deres tabte førlighed tilbage, når de kan bruge begge hænder og ikke i samme omfang skal tænke på riflen – evt. når de skal op i jagtstiger.

Riflen slasker heller ikke efter én, når man bukker sig under nedhængende grene eller når man træder over en grøft eller lignende.

SGS 2,0 Tracking Hunter består af to dele lige. Den korte del monteres på geværets alm. rem, og alt efter hvor højt den monteres ændres placeringen af riflen på ryggen. Det giver mulighed for at bære riflen midt på ryggen og derved opnå en bedre vægtfordeling. Monteres den lidt lavere flyttes riflen ud mod siden af kroppen. Dermed kan også anvende remmen, når man går med rygsæk. Den lange del, der går bag om ryggen, spændes om kolben. De to remdele samles med et spænde på brystet. Ved udløsningen af spændet er riflen fri og klar til at tage op i skydestilling.

 

Remmen er justerbar i længden og tilpasses alt efter hvor meget tøj man har på. Remmen fås i 3 længder:

str. 1 som svarer til XS – M
str. 2 som svarer til S – XXL (størrelsen der passer de fleste)
str. 3 som svarer til XXL og op

 

Kort om Mipowear

Mipowear er en webshop, der sælger outdoor tøj og udstyr. Shoppen gik i luften i 2012 og er stiftet af ægteparret Hans Henrik og Gurli Sørensen, som er ansat ved hhv. Politi og Forsvaret.
På Mipowear.dk tilbydes outdoor tøj, som anbefales af professionelle. Dette hvad enten det er outdoor-tøj, som bukser, jakker, undertøj, rygsække, outdoor kogegrej, lygter og knive etc.

Blandt de brands, der kan ses på hjemmesiden, er f.eks. Harpsöe Sweden, Highlander, MilTec, Arktis, Loksak, Lundhags, Gerber, UfPro, Termo Original.

LÆS mere

0
Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »