Michael Sands “Sort og Hvid Magi – på jagt efter alverdens bøfler “formidles, så det næsten er som selv at være med derude.” Det skriver anmelder, der også påpeger “de mange fantastisk gode billeder”

Sort og Hvid Magi – på jagt efter alverdens bøfler: Anmeldelse af Per Drustrup

Af Netnatur – med udgangspunkt i anmeldelse af Sort og Hvid Magi på Drustrup Bogblog

“Michael Sands mange bøger om især jagt og natur har altid fascineret mig både for de umanerligt flotte fotos og for de gode historier fra hele verden. Det er blevet til bl.a. 10 årgange af Jagtårbogen og 7 jagtbøger mere med tilsvarende indhold på højt niveau.”

Det skriver bibliotekar Per Drustrup Larsen, der i cirka 37 år har skrevet lektørudtalelser, som har været anvendt som retningsgivende for bl.a. bibliotekernes indkøb af bøger. I dag driver Drustrup bog-anmelder-hjemmesiden Drustrup Bogblog som er den første anmelder, der har set nærmere på den aktuelle og seneste udgivelse fra Forlaget Michael Sand.

Drustrup konstaterer, at forfatteren og udgiveren med den aktuelle “Sort og Hvid Magi” efter nogle års pause med udgivelser af jagtbøger i fysisk form er tilbage med ny jagtbog i nyt og større format (A4) end de forrige.

Drustrup henviser i sin anmeldelse til bogens bagside, hvor der skrives:

Sort og Hvid Magi” kommer helt tæt på kafferbøfler, Afrikas mest farlige af de berømte fem store. Men bogen indeholder også unikke oplevelser med vandbøfler, bisonokser, moskusokser og vildkvæg, omtalt som Scrub Bulls.

I bogen finder man f.eks. en beretning om en ældgammel og tonstung kæmpe og en helt ung bøffeljæger i sit første år som teenager. Et sammenstød, der kostede blod på begge sider … Det er også beretningen om en ”tæt på død” oplevelse, der på 
dramatisk vis afsluttede en centralafrikansk bøffeljagt.

Det er eventyr og drømme om sorte og hvide bøfler. For ikke alle bøfler fødes sorte eller mørke. Omkring en ud af ti millioner afrikanske bøfler kommer til verden som hvide. Det samme hævdes at være tilfældet hos nordamerikansk bison. Her 
betragtes det uhyre sjældne fænomen White Buffalo som varsel om bedre tider, men også som en påmindelse om vores samhørighed med naturen og det guddommelige.

Undervejs i bogen præsenteres læseren for de vidt forskellige miljøer, hvor jagterne udspiller sig. Det er ikke kun jagt i sump og regnskov. Det er også bøffeljagt på 
afrikanske, australske og sydamerikanske sletter og på fjeldskråninger helt tæt på indlandsisen.

Bogens mange artikler og tilhørende billeder er udvalgt blandt Michael Sands omfattende arkiv, og “Sort og Hvid Magi” er en jagtbog, som også berører flere etiske spørgsmål. Især begrebet jagt bliver vendt og drejet i en række dialoger.

Artiklerne er skrevet og illustreret som reportager. De anvendte billeder knytter sig direkte til oplevelserne, og fortællingerne er gengivet uden make-up. De er skrevet umiddelbart efter, de udspillede sig. Bogen er altså ikke baseret på en samling 
”så vidt jeg husker”-beretninger og vilkårlige tilbageblik.

Artiklerne er skrevet endnu inden jagtfeberen helt havde lagt sig …

” … det er spændende oplevelser, der formidles, så det næsten er som selv at være med derude”. Det skriver Drustrup Bogblog i anmeldelsen af Sort og Hvid Magi – på jagt efter alverdens bøfler.

 

Den aktuelle udgivelse Sort og Hvid Magi indeholder en samling artikler fra nogle af forfatterens udgivelser og Per Drustup skriver:

“Det er fint med temaudgivelser som denne, hvor de jægere, der særligt er interesserede i jagt på okser og bøfler af forskellig art, har historierne samlet. Dyrene og geografien er som beskrevet i bagsideteksten. (Læs herover).

LÆS mere om Sort og Hvid Magi

 

0
Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »