Fire muntjakker (hjorte) er, udover en række andre arter i langt større antal, afleveret til institutioner og foreninger, efter det blev ulovligt at holde, avle eller handle med 37 forskellige invasive dyre-og plantearter
Af Miljø og fødevareministeriet
-Det er et fint resultat, når man tænker på, at dyrene i værste fald kunne være sat ud i naturen, hvor de kan gøre stor skade. Det er meget vigtigt, at folk aldrig sætter deres kæledyr ud i naturen, men kommer af med dem på en ansvarlig måde, hvis de ikke kan have dem mere, siger Helene Nyegaard Hvid, biolog i Miljøstyrelsen og fortsætter:
– Når nu videresalg af nogle kæledyr er blevet forbudt, vil vi gerne medvirke til at sikre, at de ikke kommer ud i naturen. Vores hovedformål er jo netop at forhindre, at skadelige invasive dyr og planter spreder sig i naturen og udkonkurrerer oprindelige arter.
Læs også: Muntjacs: De er her endnu
Miljøstyrelsen har indgået aftale med syv virksomheder og foreninger, som vil sikre, at dyrene enten opbevares forsvarligt, indtil de dør af naturlige årsager – eller bliver aflivet på en dyreværnsmæssig forsvarlig måde.
Man må gerne beholde sit invasive kæledyr, indtil det dør, bare man sikrer, at det ikke undslipper til naturen eller formerer sig. Det er også lovligt at fange f.eks. signalkrebs, bringe dem hjem og spise dem.
Miljøstyrelsen har gang i flere tiltag for at skabe fokus på de invasive arter i naturen.
Læs mere om invasive arter her, og hvad du kan gøre:
Følgende har fået indleveret invasive arter siden august 2016:
Knuthenborg Safaripark: Fire muntjakker Feriepark Jesperhus i Nykøbing Mors: 10 sumpskildpadder AQUA Akvarium & Dyrepark i Silkeborg: 38.000 signalkrebs og 82 sumpskildpadder Sumpskildpadder Hjælp & Adoption Forening: 214 sumpskildpadder af arten terrapin. |