Jagttegnsskolen tilbyder ikke kun undervisning til kursister, som vil op til jagtprøven. Til nye jægere, som allerede har jagttegn, tilbydes også hagljagt i Danmark og riffeljagt i Sydafrika etc.
Jagttegnsskolen tilbyder undervisning, der kvalificer kursisterne til jagtprøven og herunder undevisning i skydning med både riffel og hagl. Men undervisningen fortsætter efter bestået jagt- og skydeprøver. Jagttegnsskolen har med tiden udvidet sit helt eget program og tilbyder også en slags efteruddannelse af jægerne under praktisk jagt i både Danmark og i udlandet.
Af Redaktionen
Individuel undervisning og fleksibilitet er to nøgleord, der virker som et gennemgående tema i de kurser, som jagttegnsskolen udbyder. Dette uanset om vil op til jagtprøven, forberede sig til en skydeprøve eller deltage som nyjæger på en jagt.
Jagttegnskursus
På hjemmesiden Jagttegnsskolen.com kan man læse, at det kursus, der fører op til prøven, består af et intensivt forløb, der enten foregår over otte hverdagsaftener eller to weekender, som kursisterne selv vælger.
Skolen tilbyder også fleksibel undervisning, når det gælder skydning og afstandsbedømmelse i forbindelse med jagtprøven og skriver:
“Du kan vælge de skydebane- og afstandsbedømmelsestider, der passer ind i dine planer.”
Intro-video vises herunder …
Ved skydeprøven – efter består jagtprøve – skal man ramme 6 lerduer ud af 18. Når denne del er bestået, må man gå på jagt med haglbøsse. Det oplyser Jagttegnsskolen.com, som udover de kvalificerende prøver til hagl- og riffeljagt tilbyder jagtrelevante kurser til dem, som allerede har bestået og som er begyndt at gå på jagt.
På hjemmesiden Jagttegnskolen.com bliver man bekendtgjort med at begrebet jagt rækker ud over det at skyde og nedlægge vildt.
“Undervisningen lægger vægt på, at det at tage et jagttegn ikke blot er skydefærdigheder, men i højeste grad om at skabe indsigt i, hvordan vi tager ansvar for naturen og det vildt der er i den danske flora og fauna”.
Prisen fra for et jagttegn alt inkl. via jagttegnsskolen.com kan ses via link
Jagttegnskolens “efterjagtprøve” tilbud retter sig både mod dem, der gerne vil på jagt Danmark og dem som måske vil vel prøve en jagtrejse til Sverige eller Sydafrika.
Det oplyser Steen Aadal, der er indehaver og intiativtager til skolen, der modtager de fleste kursiter fra København og Nordsjælland.
Steen Aadal ønsker at kursisterne skal nærme sig en fuldendt jæger og tilstræber de med tiden snuser til flere aspekter af jægerlivet og finder frem til de jagtformer, som de syntes bedst om.
Bl.a. derfor tilbydes der også og også havjagt på edderfugl.
– Jeg har en kammerat, som er indehaver af ældre kutter i Frederiksværk, hvor der er plads til et lille eksklusivt hold jægere. Og selv om vi p.t. er ramt af restriktioner, er jeg overbevist om, at edderfuglebestanden atter rejser sig og vi dermed igen kan tilbyde kursister en spændende og hyggelig jagtdag på havet.
Men uanset om man er til jagt med hagl eller riffel, eller til jagt i indland eller udland … eller foretrækker en hyggelig dag på havet, er det med at være hurtig på tasterne, når nye tilbud udgår i skolens netværk. Steen Aadal oplyser, at alle hold i reglen er booket op “med det samme”.
Den store interesse for efteruddannelse har medført, at Jagttegnsskolen også har taget jagt i Sydafrika ind som en del af programmet.
– Vi har haft det første hold afsted og det gik superfint. Ja faktisk vil jeg kalde det en kæmpe succes, lyder det fra skolens leder.
Men hvor jagttilbud i Danmark og Sverige går som varmt brød, går det knap så hurtigt med afsætning af jagt i Sydafrika.
– Covid 19 og vanskelighederne med at udstede riffeltilladelser til nye våben, har virket som en bremser på interessen og gjort, at det i perioder har været “lidt op ad bakke”, lyder der.
Steen Aadal er dog overbevist om, at jægere snart igen kan se frem til udstedelse af våbentilladelser. Det forventer han vil betyde, at interessen for jagtsafarier vil normalisere sig.
Stifteren af jagttegnsskolen foretækker, at et rejsehold består af tidligere elever evt. suppleret med enkelte jægere udefra. Han ønsker dog ikke grupper, som er større end 10-12 jægere.
Et kardinalpunkt i skolens grupperejser er nemlig, at de stadig skal være individuelle.
– Selv om det er en grupper, der rejser sammen, skal jagt og ophold stadig være tilpasset den enkelte. Det betyder, at hver jæger indkvarterer sig i campen på enkeltværelse. Desuden vælger hver jæger den jagtpakker, der passer bedst ti ens budget og præferencer.
– På artslisten i det område, der jages i, er bl.a. impala, springbukke, duiker, kudu etc.
Udover jagtoplevelser i Danmark, Sverige eller Sydafrika, satser Jagttegnsskolen også på at styrke de sociale bånd mellem skole og kursister. Derfor afvikles der hvert år såkaldte familiedage med hygge og bespisning. I 2022 falder dagene på h.h.v den 6. og 28. august.
Steen Aadal fortæller om baggrund for jagttegnskolen
Steen Aadals ide med jagttegnskolen opstod efter et alvorligt uheld en dag han var ude og træne sin hund – en gammel dansk hønsehund, som desværre havde fået en uheldig oplevelser på sin allerførste jagt og derfor krævede ekstra meget opmærksomhed under træningen.
– Det var en usædvanlig god hund og den gjorde som den skulle, men desværre trådte jeg ned i en plovfure. Det medførte, at jeg brækkede benet.
– Et brækket ben er i reglen til at komme over igen, men for mig medførte det ikke færre end 16 opperationer og 3,5 år på hospitalet
– Med tiden viste det sig nemlig, at benet var brækket to steder … dette fik alvorlige konsekvenser for mit arbejdsliv og jeg begyndte at se mig mig om efter en ny tilværelse, da jeg ikke kunne varetage mit job som kok.
– Det var i den forbindelse ideen med jagttegnsskolen opstod.
– Jagt har været hele mit liv og det var altså som konsekvens af den alvorlige situation at ideen opstod. Så på den måde kan man sige, at der trods alt kom noget godt ud af uheldet …
– Heldigvis startede jeg ikke på hel bar bund med skolen. Jeg har været skydeinstruktør i det meste af mit voksenliv – og underviste også før skolen skytter med både hagl og kugle. Desuden havde jeg været konkurrenceskytte i mange år og med cirka nedlagte 600 bukke bag mig, havde jeg også en vis jagtlig erfaring at trække på i forbindelse med undervisningen.
– Min mission med skolen er at gøre de nye jægere til fuldkomne jægere. Og med til at være fuldkommen gælder, at man kan håndtere det nedlagte vildt og gøre det til lækkert vildtkød.
– Med min baggrund som uddannet slagter – og erfaring som kok – besluttede jeg derfor at oprette vildtkøkken.dk
– Men Corona-situationen var hård og drønede økonomien i bund. Derfor er projektet sat på pause. Ideen lever dog stadig og når jeg igen har adgang til et stort køkken agter jeg at inddrage denne del af jægeruddannelsen i skolens program, hvor alt tilrettelægges ud fra mine egne vildt-opskrifter.
– Det skal være en unik oplevelse. Det skal ikke være noget kursisterne kan se på nettet eller læse i en kogebog.
Steen Aadal: – En af de ting, jeg elsker mest ved at arbejde med jagttegnsskolen, er, at se folk udvikle sig og komme i mål med de ting, de sætter sig for. Og vejen mod en fuldbyrdet jæger går gennem undervisning, der gør, at man lærer at skyde og ramme og erfarer, hvordan man skal håndtere det nedlagte vildt fra brækning til tilbedelse i et køkken.
Læs mere: Jagttegnsskolen.