Destilleriet Als – der står bag Kalas Gin – fortsætter medaljehøst ved verdens største smagskonkurrence for spiritus
Af Netnatur (Annonce)
Destilleriet Als, der står bag den populære Kalas Gin, har de seneste år markeret sig ved flere internationale konkurrencer.
Bl.a. har det forholdsvis nye destilleri vundet medaljer ved verdens største smagskonkurrence for spiritus.
Første gang var i destilleriets etableringsår 2018.
Her tildelte International Wine & Spirit Competition (IWSC) Kalas gin en sølvmedalje.
Men 2018 var ikke begynder held. Det var faktisk kun begyndelsen.
I oktober 2020 kan destilleriet således se tilbage på tre sølvmedaljer, en guldmedalje og to bronzemedaljer fra IWSC.
Der er ingen tvivl om, at den internationale anerkendelse har betydet meget for det forholdsvis unge destilleri.
– Vi har overgået mange store internationale og veletablerede brands og medaljerne er med til at gøre os attraktive for mange flere, lyder det fra den medejende administrerende direktør, Krestian Muusmann.
Ejerkredsen bag Destilleri Als Aps består af fem ejere. Alle iværksættere med vidt forskellige kompetencer, og som alle kender hinanden fra ungdomsskolen.
Historien bag opstarten lyder, at fem venner gik ind på en bar og kom ud som virksomhedsejere.
Ideen til Destilleret Als er klækket af Krestian Muusmann, som dimitterede i 2017 fra ingeniøruddannelsen Innovation and Business på SDU i Sønderborg
Hans speciale indenfor innovation og ledelse handlede om alternative forretningsmodeller i omkostningstunge projekter. Og med destillerier som case, var ideen til Destilleriet Als i princippet søsat.
Udadtil er det således Krestian Muusmann, der tegner forretningen og han betragter forskelligheden i ejerkredsen som en absolut fordel. Og i øvrigt en anbefaling, han ved flere lejligheder har givet videre til andre, der ønsker at gå i samme spor og starte egen virksomhed.
En stor del af forklaringen på succesen skal ifølge destilleriet findes i, at man er meget bevist om brug af råvarer. Kun råvarer fra områder kendetegnet ved årelang produktion af høj kvalitet finder vej til destilleret på Sydals.
Baggrunden for den store anerkendelse, som destilleriet har opnået, ligger dog ikke kun begravet i brug af velvalgte råvarer.
– For at finde de helt rigtige komponenter er vi gået videnskabeligt såvel som historisk til værks.
Det forklarer Krestian Muusmann, der tilføjer, at man derudover benytter sig spektroskopi analyser undervejs i produktionen
Det er med til at sikre, at den færdige gin befinder sig smagsmæssigt, der hvor iværksætterne ønsker det. Og det betragtes som i grænselandet.
– I grænselandet kan meget lade sig gøre og der er tæt på fysisk umuligt at proppe mere smag i en flaske gin end vi har gjort, lyder det afslutningsvis fra Krestian Muusmann.
– Når Destillerit Als ikke producerer vores egen gin, producerer vi gin for andre virksomheder, hvor vi også hjælper med at vælge smag, designe mærkater og producere ginen. Det forklarer medindehaver Krestian Muusmann, der oplyser, at man dermed sigter efter at udnytte destilleriets kapacitet fuldt ud.
KLIK og læs mere om Destilleriet Als