Ikke meget overgår smagen af langtidsstegt vildand og kan du finde et par gråænder i fryseren, har du opskriften på en festmiddag
Langtidsstegt vildand
Af Peter Thisted
Det skal du bruge
Beregn 1 gråand til to personer
Svedsker og æbler til fyld
Bacon eller lufttørret skinke
Salt og peber
Sådan gør du
Skyl og tør anden, og gnid den med salt og peber ind- og udvendigt.
Fyld den op med en blanding af svedsker og æblestykker. Luk evt. anden med en kødnål.
Læg nogle baconskiver over hele anden i længderetningen – vil du ikke have smagen af bacon på fuglen, så læg istedet nogle skiver lufttørret skinke over – det bliver sprødt som flæskesvær.
Læg ænderne i et ildfast fast og sæt dem i ovnen ved 150 grader i 3 timer.
Husk at hælde lidt vand ved, og suppler med vand i takt med at det fordamper. Vædsken skal jo bruges til sovs, og til and skal der være sovs i rå mængder!
Forskellen på sauce og sovs er i øvrigt rent enkel: Når der er nok af det, så er det SOVS!
Tilbehør som brunede aspargeskartofler, rødkål og ribs eller tyttebær vil du aldrig gå helt fejl af
Er tiden ikke til at lave rødkålen helt fra bunden, så køb en bøtte Herregårdsrødkål, tilsæt lidt sød rød ribssaft og lad det koge ind – jo længere tid, jo bedre – gerne 5 til 6 timer.