Det er netop i foråret, at pors-planten blomstrer. Alle blomsterne (raklerne) kan bruges, lige før de springer ud
Lav din egen porse-snaps
Af Redaktionen
Men også de nyudsprungne blade er anvendelige. Med mindre man gerne vil have en meget “stram” smag, så er det en god idé at undlade kviste i snapsen.
Blandingsforholdene er oftest 1/3 rakler/blade og 2/3 ukrydret snaps (f.eks. Brøndum snaps) eller en god neutral vodka.
Til en flaske snaps fylder man 2 dl rakler eller blade i et syltetøjsglas, og overhælder dem med snaps.
Blandingen bør trække i to til syv dage. Essensen kan herefter fortyndes alt efter smag. Snapsen bliver absolut kun bedre ved et til to års lagring – og gerne længere.
Porsesnapsen kan med fordel nydes til for eksempel ost, men er absolut fremragende til så meget andet.
LÆS mere: KRYDDERSNAPS
Hvad hjælper pors mod?
Pors siges at have mange egenskaber: Blade og kviste i sengen virker mod lus og lopper.
I fordums tid mente man også, at pors havde en gavnlig virkning mod bylder, betændelse i ører, næseblod og også med en god effekt mod diarré.
Pors blev tidligere brugt meget til ølbrygning, og endnu den dag i dag brygger Thisted Bryghus en Porseguld.
Kilde: Miljøstyrelsen
LÆS mere på netnatur.dk/RIFFELJAGT
![]() |
![]() |
![]() |
KLIK og gå til det undermagasin, som du ønsker. Undermagasinerne på netnatur.dk samler og organiserer nyheder og aktuelt indhol