Råvildt, dåvildt og masser af småvildt og dertil eget bjerg og blot tre kilometer til kysten. Ladefogedgården er ægte liebhaveri for jægere og andre naturelskere

Annonce-portræt

Af Ejendomsmægler Lars Tribler

Få en bid af Svanninge Bakker i baghaven

30 hektar herlighedsværdi. Det er præcis, hvad denne ejendom er.

Ad smuk anlagt allé kommer du til denne fantastiske firelængede ejendom, hvor de tre gennemrenoverede staldlænger i bindingsværk rummer et utal af muligheder. Men det helt enestående ved denne ejendom er dens beliggenhed midt i naturen.

 

Liebhaveri for naturelskere

De kommende ejere kan bl.a. bryste sig af at have eget bjerg, da Solbjerg ligger på grunden. Forestil dig at sidde i 65 meters højde med den smukkeste udsigt ned over grunden og frit udsyn til Als og Helnæsbugten med Vigø, Horsehoved og Illumø på den ene side – og de berømte Svanninge Bakker og Det sydfynske Øhav på den anden.

Vejen derop går ad de smukkeste naturstier, langs blomstrende hegn, forbi søer og gennem en 3,4 ha løvskov. Alt sammen i din egen baghave. Det er næsten ikke til at tro, at den slags stadig findes i Danmark. Ud af de 30 hektar er kun 7 hektar dyrket. Resten er fuldstændig uspoleret natur, lige på kanten af Svanninge Bakker.

For 35 år siden blev området plantet til ud fra Skov og Naturstyrelsens anvisninger – med ét eneste formål, nemlig at give dyrelivet de bedste betingelser i bakkerne.

Det betyder, at du helt nede fra stuehuset dagligt kan se både rådyr og hele flokke af dåvildt samt harer, fasaner, ræve, fiskehejrer og rovfugle som musvåger og falke, der våger over engene. Selv de imponerende havørne finder vej ude fra kysten, der ligger blot 3 km fra ejendommen.

Det gode liv på Sydfyn

Her har du den vilde natur lige udenfor døren, og bakkerne der bølger lige bag huset, er en tumleplads for alt dét, du overhovedet kan drømme om. Holder du af at vandre i naturen, er der et syv kilometer langt stisystem rundt i bakkerne, du kan gå på opdagelse i. Kører du mountainbike, kan du køre ad dit helt private spor og udfordre dig selv ned af de stejleste skråninger. Er du fuglekigger, finder du fem helt nye jagttårne med overdækning, der putter sig i bakkerne. Drømmer du om heste eller en flok får, er der god plads til dem ude på engene,

Som jagtområde giver ejendommen nogle helt enestående rammer, da sælger selv er passioneret jæger. Forestil dig, når bukkejagten går ind, at du kan stå op en tidlig morgen, imens fuglene vågner, og skyde en buk på din egen grund. Det er noget helt særligt, og derfor er der foruden de fem jagttårne bygget en overdækket repos på ejendommen. Praktisk indrettet med vand og afløb, så jagtbyttet er lige til at skære op og lægge i fryseren.

Er der børn i familien, ligger eventyret også lige udenfor døren. Her I kan drage afsted med fiskenet, telt og soveposer og gå på opdagelse på jeres egen grund. En fuldstændig uforstyrret verden, der er helt jeres egen – uden anden trafik end harer og rådyr i fuldt firspring.

Selv unge mennesker vil elske at forsvinde op i bakkerne, hvor de kan slå telte op og helt uforstyrret hygge sig, spille musik og grille – uden naboer i nærheden.

Det er med andre ord et fuldstændig enestående område, der ligger lige udenfor døren, og det bedste er, at den vilde natur passer sig selv. Her er der ikke andet, der skal vedligeholdes, end græsstierne rundt i bakkerne, der kan klippes med en havetraktor.

Her er kilometervis af syrener, der i maj måned snor sig som hvide og lilla bånd gennem bakkerne. Her er hassel, hyld og hvidtjørn – men også blomme- og kirsebærtræer, vilde brombær, hindbær og stikkelsbær, så I kan plukke kurve fulde af bær, sylte dem og gemme dem til vinteren i det velindrettede viktualierum nede på gården.

I kan også invitere gæster på middag oppe i bakkerne, hvor der er borde, bænke og bålplads med en fuldstændig enestående udsigt. På solrige sommerdage kan I holde picnic ved søens bred, og på kolde og klare vinterdage kan I tage varm kakao og kælk med for at suse ned ad bakkerne.

Dét er det gode liv på Sydfyn, og på Ladefogedgården ligger det lige udenfor døren.

Stuehus med fantastisk udsigt

Selve stuehuset er på 311 kvadratmeter fordelt på to etager. I stueplan er der entré, bryggers med trappe til 1. sal. Badeværelse, et stort dejligt køkken, vinkelstue med direkte udgang til solterrasse. Alt sammen med en fantastisk udsigt til eng, skov og bakkerne i baghaven. Herudover er der 2 store værelser.

På førstesalen finder vi endnu et badeværelse, værelsesgang med 3 værelse og stort soveværelse med fransk altan. Her er plads til storfamilien eller blot mange gæster.

Stort orangeri med brændeovn

I en hyggelig krog af den store have er der opført et 27 kvadratmeter orangeri, hvor I året rundt kan nyde de smukke omgivelser og se dyrene, der krydser grunden og fuglene, der glider gennem luften. Orangeriet er indrettet med brændeovn, el, vand og kloak til udekøkken.

Nyrenoverede sidebygninger fulde af muligheder

Renoveringen af de 3 længer består bl.a. af nyt tag, og da den nuværende ejer er murermester, er alle bindingsværk tavler skiftet, og der er muret nye indervægge med hulmursisolering og helt ny elføring, Alle sokler er renset af, pudset op og malet, og alle vinduer og døre er skiftet (i stuehuset nye Veluxvinduer på 1. salen). Efterfølgende er alle bygningerne blevet malet med Cempexo, så alt står helt skarpt.

Den ene længe fungerer i dag som værksted og lager, og i de to andre længer er der gjort klart at lave gæsteværelser, Bed & Breakfast eller ferielejlighed med køkken og badeværelse. Her er også et stort nyrenoveret rum med lofter af tommetykt tømmer, der kan bruges til jagtstue, gildesal med bar og billardbord eller måske kontor eller kafferisteri? Kun fantasien sætter grænser.

Med til ejendommen hører også en nyrenoveret lager- eller maskinhal med støbt gulv, en unik kampestensbygning opført i 1800, samt det tidligere hønsehus, der er blevet renoveret, så det i dag fungerer som luksus viktualierum.

Perfekt beliggenhed

Ladefogedgården ligger i landsbyen Millinge, hvor der både er skole, sportshal, boldbaner, specialbutikker, ferieoplevelser og et levende lokalsamfund.

Fra Millinge er der fem minutter til handelsbyen Faaborg, Det sydfynske Øhav og færgerne ud til øerne. Der er 40 minutter til Odense, 30 minutter til Svendborg og 10 minutter til Bøjden, hvor færgen tager den hurtige vej til Als. Derfra er der kun 80 km ned til den tyske grænse.
Med andre ord: Ladefogedgården er en sjælden perle, hvor I kommer til at bo ugeneret midt i naturens ro, og alligevel tæt på naboer, livet i de større byer og med alle udflugtsmål lige i nærheden.

Vi vil glæde os til en spændende fremvisning på Assensvej 320

Kontakt:

Lars Tribler, Min Bolighandel

Indehaver Mbh. Salg og vurdering

Mobil 71 78 06 55

Ansvarlig ejendomsmægler: Simon Christensen

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »