Den amerikanske tandlæge, der udløste et internationalt ramaskrig efter at have nedlagt den navngivne løve Cecil, vil alligevel ikke blive retsforfulgt …
Af Redaktionen
Den amerikanske tandlæge og storvildtjæger Walter Palmer vil ikke blive retsforfulgt for at nedlægge en løve i Zimbabwe. Han havde alle de juridiske bemyndigelser til at drive løvejagt, lyder det fra embedsmænd i Zimbabwe.
Gigantisk mediestorm
Tandlægen kom ud i en sand mediestorm, da han i juli måned 2015 nedlagde en stor mankeløve med bue og pil. Løven viste sig nemlig at være navngiven og dertil overvåget af et forskerhold fra Oxford University.
Den 13 år gamle løve gjorde sig desuden bemærket, da den var sortmanket og dertil efter sigende særlig venlig overfor de mange turister, der besøgte Hwange National Park.
Den blev derfor betragtet som en stor attraktion for parken.
Løven mødte dog sit endeligt, da den krydsede et jernbanespor, som samtidig markerer grænsen til nationalparken. Her faldt løven for en pil afgivet af den amerikanske tandlæge, der dog måtte bruge lang tid på at opspore det påskudte dyr.
Men selv om pilen ikke sad, som den skulle, har Walter Palmer altid benægtet, at han handlede ulovligt.
Den konklusion er myndighederne i Zimbabwe nu også kommet frem til efter “hele verden” har været på nakken af den amerikanske tandlæge, der har oplevet dødstrusler og blokade foran sin praksis.
PH’er endnu ikke frifundet
Zimbabwes miljøminister Oppah Muchinguri udtaler til BBC, at tandlægen ikke kan gøres ansvarlig for ulovlig jagt. Alle papirerne var i orden. Dermed opgiver miljøministeriet i Zimbabwe, at få Palmer udleveret og retsforfulgt.
Sagen mod den professionelle jægere Theo Bronkhurst, der guidede den amerikanske storvildtjæger, fortsætter dog, selv om Bronkhurst nægter sig skyldig i anklagen om “ikke at forhindre en illegal jagt”.
TILFØJELSE d. 7. oktober 2018. Myndighederne i Zimbabwe droppede i følge BBC news d. 11. nov. 2016 anklagen mod The Brothurst.