Uanset om man bor i Sydjylland, Vestjylland, Nordjylland, Østjylland eller et andet sted i Danmark, så er langt størstedelen af danskerne ikke bange for ulven …
Af Naturstyrelsen
En ny undersøgelse, som er en del af informationsindsatsen om ulv, viser, at danskerne overordnet set ikke er bange for ulv.
Deltagerne i den landsdækkende undersøgelse blev blandt andet spurgt, om de var bange for ulve i den danske natur, hvortil 88 procent svarede, at det var de ikke, mens de resterende 12 procent svarede ja.
– Forskere mener, at risikoen for ulveangreb på mennesker i Danmark er “meget lille”, men der er stadig 12 procent, som er utrygge. Det er dem, vi skal have fat i og nå med vores oplysningskampagne om ulv, for ingen danskere skal være bange for at gå en aftentur med hunden eller løbe en tur i skoven, siger kontorchef Trine Fugmann, Naturstyrelsen.
I Sydjylland svarede 82 procent, at de ikke var bange for ulv i den danske natur. I Vestjylland var svaret det samme. I Østjylland svarede 87 procent, at de ikke var bange for ulv i naturen, mens 85 procent af nordjyderne svarede, at de ikke var bange for ulven i den danske natur. I alt 71 procent af de adspurgte svarede desuden, at de er “meget lidt bange” for ulv, mens kun to procent svarede, at de er “meget bange” for ulv.
Lever der ulv i Danmark?
Et af spørgsmålene i undersøgelsen gik på, om der lever ulv i Danmark. Til det svarede 95 procent af sydjyderne ja, 96 procent af vestjyderne svarede ja, i Østjylland svarede 96 procent ja, mens 93 procent af nordjyderne svarede ja. For hele landet svarede i alt 90 procent af de adspurgte ja til spørgsmålet.
– Ulvedebatten har kørt bredt i medierne, siden den første ulv blev fundet død i Thy i efteråret 2012, så jeg er ikke overrasket over, at budskabet om at ulven er genindvandret til Danmark er kendt af mange. Og mange danskere ved faktisk en del om ulv. Hvis man vil vide mere, er man velkommen til at komme til vores møder i Jylland de kommende uger eller besøge styrelsens informative hjemmeside om ulv, siger kontorchef Trine Fugmann.
Online-undersøgelsen er udført af Userneed for Naturstyrelsen i perioden 27. februar til 8. marts 2015. En stikprøve på 501 personer er nationalt repræsentativ for den samlede danske population i forhold til køn, alder og geografi. Derudover er der lavet en særskilt undersøgelse med 802 adspurgte på fire lokaliteter i Jylland (Sydjylland, Vestjylland, Østjylland og Nordjylland).
Informationsindsatsen om ulv er en del af den forvaltningsplan for ulv, der blev offentliggjort i juni 2014.