Hvad var det egentlig, der skete den morgen, hvor en månelys nattehimmel åbnede sig for et velsignet spidsandetræk. Læs med her i reportage med en lang række billeder
– Jeg tror, du kan få nogle gode billeder, hvis du fortsætter rundt om søen, sagde Martin Petersen, da det lille jagtselskab gjorde holdt ved de to damme, der skulle udgøre aftenens andetræk.
Martin er skytte på det syddanske gods Schackenborg, og han var sikker på, at der ville være en del krikænder i de to vandhuller. Sammen med pibe- og gråænder ville de tage sig godt ud, når de mærkede jægerne nærme sig og i mere eller mindre samlet flok gik på vingerne.
Jeg nåede dog ikke hele vejen rundt, før de første ænder begyndte at lette.
Fuglene tog flere med sig i opfløjet, og snart var himmelrummet fyldt med ænder af flere forskellige slags. Mest gråænder og krikænder og enkelte pibeænder. Men også en del mere langhalsede og slanke af slagsen, som viste sig at være spidsænder.
Alle ænder lettede dog, længe før jægerne var fremme og var på skudhold.
Det var nu heller ikke en del af strategien at skyde på ænderne under opfløjet. Planen var at vente, indtil de begyndte at vende tilbage til vandhullerne.
Jeg krydsede fingre for, at der blandt udbyttet af krik-, pibe- og gråænder også ville blive en spidsand eller to til paraden, da jeg kun har forholdsvis få oplevelser med den slanke svømmeand, som ellers optræder talstærkt over store dele af kloden.
Artiklen fortætter i
Jagtbogen-Dåhjorten
Jagtbogen – Sikahjorten kan bestilles her og bogen indeholder:
Dåvildt i Danmark, Andejagt i Danmark, Brocket deer Argentina, Gåsejagt i Danmark, Bukkejagt i Tyskland, Småvildtjagt i Danmark, Bukkejagt i Polen, Agerhøns i Danmark, Vildmarksjagt i Afrika, Sneppejagt i Danmark, Tahr i New Zealand, Andejagt i Danmark, Fasaner i England, Danmarks fem store
Artiklen kan også læses i en udvidet FLIP-version herunder. Husk at klikke på ikon for stor visning.