Fra jagt til bord – et nyt koncept fra Vildtkøkken.dk – der tager kursisterne med hele vejen: Fra nedlæggelse til brækning og indsigt i lækre vildtretter

Annonce-portræt af Vildtkøkken.dk

Af Netnatur, Foto: Vildtkøkken.dk

Der er næppe tvivl om at Steen Aadals Vildtkøkken.dk er baseret på en stigende efterspørgsel blandt både nye og mere erfarne jægere, som gerne vil blive bedre til at håndtere det vildt, som de nedlægger.

En stor dele af jagtglæden er nemlig forbundet med vildtkødet og den rigtig anvendelse af det nedlagte. Det virker som en trend, som ser ud til at vokse, vurderet ud fra f.eks. opslag og debatter på de sociale medier.

Kød fra vildt er kød, der står i kontrast til det kød, der købes i supermarkerne, der oftest stammer fra husdyr opvokset på meget lidt plads.

Det er dog ikke alle, der har prøvet at håndtere f.eks. et nedlagt stykke kronvildt eller dåvildt før den dag de selv står overfor et dyr de har skudt.

Derfor lyder det overordnede spørgsmål fra Vildtkøkken da også: “Er du klædt på til at håndtere det vildt, du nedlægger.”

Det direkte spørgsmål er formuleret af idémanden bag kurset, der gennem sit jægerliv har oplevet, at det faktisk ikke er alle, som er helt dus at brække et nyskudt dyr og efterfølgende få det bedste ud af dyrekroppen.

Det er denne iagtagelse, der er baggrunden for kurset, som i virkeligheden består af flere forskellige moduler.

Alle kurser indeholder det basale, der handler om opsamling, brækning, forlægning og udskæring til fryseren. Det er dog ikke alle tilbud, der også indeholder tilbedelse og fælles spisning af det nedlagte vildt fire dage efter nedlæggelsen. (Se præsentation på hjemmeside eller nederst i denne korte præsentation af kurset.)

“FRA JAGT TIL BORD’ Lær at behandle og tilberede dit nedlagte vildt, lige fra skudafgivelse og til bordet. Vi flår, forlægger og tilbereder hjortevildt, som vi afslutningsvis indtager ved en hyggelig fællesmiddag med velvalgte vine og special øl”. Citat: Vildtkøkken.dk

 

Mange kender allerede Steen Aadal, der en populær underviser blandt nye jægere, der ønsker at tage jagttegn.

På Jagttegnsskolen lidt uden for København lærer kursisterne alt det, som de skal lære for at bestå jagtprøven. Fra love og regler til vildtkendskab til sikker håndtering af jagtvåben.

Han står også stand-by, når eleverne skal til skydeprøve, hvor der stilles krav om træf, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at bruge det erhvervede jagttegn til jagt i Danmark.

Flere af de kursiter, der deltager på kurserne ” Fra jagt til bord” er elever, der tidligere har taget jagttegn hos Steen Aadal.

LÆS også: Jagttegnsskolen

På et jagttegnskursus lærer man dog kun lidt om det at gå på jagt. De færdigheder, der knytter sig til det at være jægere, må eleverne selv lære sig. Det gælder også de evner, man må oparbejde, så det nedlagte vildt udnyttes bedst muligt i køkkenet.

Dette kan man lære via familie eller andet jagtinteresseret netværk eller ved at deltage på f.eks. Steen Aadals kursus, der er rettet specifikt mod de færdigheder, der er nødvendige, hvis man ønsker det maksimale udbytte fra det vildt man nedlægger undervejs i sit jægerliv. Steen Aadahl har erfaret af de såkaldte nyjægere ikke er alene om dette ønske. Også mere erfarne jægere har allerede deltaget i undervisningen og dermed tilkendegivet at de ønsker at lære mere fra en som kan mere end de fleste, når det gælder processen fra jagt til bord.

Steen Aadal er både slagter og uddannet kok og flere af de opskrifter, som kursisterne får indblik i er Aadals personlige opskrifter og erfaringer, som han ellers holder tæt til kroppen.

Se mere om filosofien bag Vildtkøkken.dk i video herunder …

Læs mere vildtkøkken.dk

 

Flere tilbud fra Vildtkøkken.dk

Herunder præsenteres de tilbud, som Vildtkøkken.dk tilbyder kursisterne.

1/2 Halv + 1 Hel Dag i Hillerød og Slangerup.

Du skal afsætte 1/2 + 1 dage til dette kursus – første halv dag det foregår om Tirsdag på.

Stenholm. Hillerødvej 41. 3400 Hillerød.

Den hele dag forgår, den følgende Lørdag

(4 dage efter).

På Industrivej 24, K st., Slangerup.

Dette kursus er et halvanden dages kursus, hvor vi tager ud og skyder kron- og dåvildtet om Tirsdagen. Du opsamler, brækker og flår det samme dag.

Den følgende Lørdag, mødes vi igen – du lærer at forlægge (slagte) dyrene, som nu har hængt i 4 dage. Efter forlægningen går vi i gang med madlavningen, som vi nyder ved en fællesmiddag sidst på dagen.

Pris: kr. 2.950

 

 

1/2 + 1/2 Dag i Hillerød og Slangerup.

Du skal afsætte 1/2 + 1/2 dage til dette kursus –

første halv dag det foregår om Mandagpå.

Stenholm. Hillerødvej 41. 3400 Hillerød.

Den anden halve dag forgår, den følgende Fredag

(4 dage efter).

På Industrivej 24, K st., Slangerup.

Dette kursus forløber over 2 halve dage, hvor vi tager ud og skyder kron- og dåvildtet om Mandagen. Du opsamler, brækker og flår det samme dag.

Den følgende Fredag, mødes vi igen – du lærer at forlægge (slagte) dyrene, som nu har hængt i 4 dage. Efter forlægningen pakker vi det klar til nedfrysning.

Pris: kr. 2.350

 

1/2 + 1/2 Dag i Hillerød og Slangerup.

Du skal afsætte 1/2 + 1/2 dage til dette kursus –

første halv dag det foregår om Torsdag på.

Stenholm. Hillerødvej 41. 3400 Hillerød.

Den anden halve dag forgår, den følgende Søndag

(3 dage efter).

På Industrivej 24, K st., Slangerup.

Dette kursus forløber over 2 halve dage, hvor vi tager ud og skyder kron- og dåvildtet om Torsdagen. Du opsamler, brækker og flår det samme dag.

Den følgende Søndag, mødes vi igen – du lærer at forlægge (slagte) dyrene, som nu har hængt i 3 dage. Efter forlægningen pakker vi det klar til nedfrysning

Pris: kr. 1.400

Læs mere på vildtkøkken.dk

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »

direkte i indbakken!

Hold dig opdateret om jagt, natur og vildt.
 Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu!