Nordisk Brænderi fejrer 10 års jubilæum og her kan man se og høre indehaveren fortælle om den gang The Fifty Best Gins i New York tildelte en af brænderiets bedste gins dobbelt guld
Af Redaktionen
I den gamle istidsslugt, Hødalen, i ly for Jammerbugtens blæst ligger det familiedrevne mikrodestiller Nordisk Brænderi. Her har kærligheden til eventyr og natur skabt innovativ og anerkendt premium-spiritus.
Nordisk Brænderi er startet og drives af ingeniør og eventyrer Anders Bilgram.
Fra 1999-2008 ledte Anders en banebrydende ekspedition (Polar Passagen 2000), hvor han sejlede rundt om Nordpolenåben jolle for at møde de arktiske kulturer og nordens barske, ubønhørlige natur langs ishavets kyster.
KLIK og læs også: På vej mod polarulve og Christian Vibes efterladte notater
Gennem dette eventyr blev Anders passioneret omkring at overføre sin eventyrlystne personlighed og kærlighed til natur til håndlavet premium spiritus. I 2009 startede Nordisk Brænderi sit egeteventyr, som senere skulle vise sig at blive en stor succes.
Nordisk Brænderi efterstræber at innovere spiritus ved at forædle eventyret i den nordiske natur til en særlig oplevelse. Produkterne kan nydes neat eller i en cocktail med forskellig garnish.
I dag bliver alle produkterne destilleret på håndsmedede, tyske Muller kobberkedler.
Brænderiet håndplukker størstedelen af de botanicals, der er i produkterne. Mange plukkes omkring destilleriet, men nogle plukkes også i andre nordiske lande.
Produkterne er stærkt inspireret af den unikke, nordiske og lokale natur. De bliver fortyndet med det lokale vand fra destilleriets egen vandboring.
Æblerne og pærerne, der bruges i produkterne, vokser og bliver plukket mindre end 50 km fra brænderiet. Brænderiet håndtapper, signerer og nummerer flaskerne. Det er det, Nordisk Brænderi mener med at være lokale.
Gennem de seneste år har Nordisk Brænderi modtaget international hæder og ære for det gode håndværk.
KLIK herunder og se Anders Bilgram fortælle om en dag i Rusland, hvor han modtog en mail ind fra The Fifty Best Gins i New York, som fik indehaveren af brænderiet til at hæve glasset ekstra højt …