Nettet strammes om de britiske jægere, der rejser på jagt i udlandet for at drive lovlig og bæredygtig trofæjagt
Af Redaktionen
Jægere, der skyder løver, næsehorn, elefanter, isbjørne og tusindvis af andre truede arter, vil ikke længere være i stand til at bringe deres trofæer hjem.
Det skriver Nationalgeographic.uk som henviser til ny britisk lov, der offentligøres i dag (12. december 2021)
Siden 2015 har britiske jægere i følge kilden nævnt herover hjembragt omkring 5.000 jagttrofæer, herunder trofæer fra 996 arter, som regnes som truet – oftest som konsekvens af befolkningstryk, landbrug og ulovlig ikke bæredygtig “jagt”.
Men hvorfor forbyde trofæjagt, når årsagen til, at nogle arter taber terræn, hænger sammen med halt andre forhold?
Ja ifølge National Geografic har nedlæggelsen af den navngivne løve Cecil haft indflydelse på den nye beslutning.
LÆS også:
TANZANIAS JAGTINDUSTRI ROSES AF EU-DELEGATION
Nedlæggelsen af den afrikanske løve Cecil skete i et randområde til en nationalpark, hvor der blev drevet kontrolleret og bæredygtig jagt. Løven var dog kendt i den tilgrænsende nationalpark, hvor den optrådte som en tillidsfuld fotomodel og hændelsen rejste et ramaskrig blandt alverdens antijægere – også selv om flere biologer advarede imod at løvebestanden i området var for stor set i forhold til de målsætninger, der var formuleret i forhold til biodiversitet og antallet af andre dyrearter i området.
Men dette budskab fortonede sig i debatten.
Tandlægen, der nedlagde løven, modtog mordtrusler og den meget opridsede shitstorm havde store konsekvenser for jægeren og dennes familie og forretning.
Blandt de mange anklager, blev tandlægen også beskyldt for ulovlig jagt, men denne anklage faldt senere til jorden.
Læs også:
LØVEJÆGER FRIFUNDET FOR ANKLAGE OM ULOVLIG JAGT
Men nedlæggelsen af løven Cecil trækker åbenbart stadig spor og er i følge kilden til denne opdatering medvirkende til, at jægerne i UK i praksis lukkes af for international trofæjagt.
Det varslede importforbud sker i en tid, hvor ikke mindst det afrikanske kontinent sukker efter turisme og herunder jagtturisme, som i almindeligt regnes som væsentlig, når det drejer sig om at skaffe økonomiske midler til beskyttelse af det vilde dyreliv uden for nationalparkerne.
Læs også:
ENDNU EN MEDIEFORBIER AFSLØRET I CECIL-SAGEN
I artiklen fra National Geografic oplyses det, at britiske jægere i 2019 bragte stødtænderne hjem fra 15 afrikanske elefanter, 34 bavianer; 27 flodheste, 12 leoparder og 12 løver. Dette tal skal ses i forhold til, at krybskytteri på det afrikanske kontinent hvert år koster tusindvis af dyr livet – oftest på et ikke kontrolleret eller bæredygtiogt grundlag. I det internationale jagtmiljø frygtes det, at reduceret trofæjagt vil medføre øget og ukontrolleret krybskytteri.