Fik du ram på en fin sommerbuk, eller har du en kølle liggende fra forrige sæson, så får du her en fin opskrift
Dyrekølle af sommerbuk
Af Redaktionen
Her har du et fint alternativ til at spække køllen, og så alligevel få et saftigt og lækkert resultat.
Dyrekølle til 6-8 personer
Det skal du bruge:
1 dyrekølle, ca. 2 kg
3 gulerødder
1 stort løg
5-6 store blade savoykål
4 dl halvtør portvin
Krydderier, helst friske:
Timian
Salvie
Basilikum
Salt + peber
Sådan gør du:
Start med at udbene køllen.
Den gnides efterfølgende med salt, og de friske krydderurter lægges i, inden køllen sammensnøres med bomuldssnor.
Tag nu de store blade af savoykål og bind dem omkring køllen, således at denne er helt dækket. Savoykålen holder på fugtigheden, og køllen skal derfor ikke barderes.
De istandgjorte grøntsager – løg og gulerødder – skæres i ca. 2 cm tykke skiver og lægges i et ildfast fad.
Portvinen fordeles ud over grøntsagerne, hvorefter den omviklede dyrekølle placeres ovenpå. Fadet dækkes med alufolie og sættes i en 200° varm ovn i 2 timer.
Finthakket spidskål med sherry-tomater
1 lille spidskål
3 fed hvidløg
500 g sherry-tomater
3 spsk balsamico-eddike
Spidskål og hvidløg hakkes fint og ristes i lidt smør. Balsamico-eddike tilsættes sammen med de hele, skyllede cherry-tomater, som varmes med til sidst, til de er helt gennemvarme, med stadig hele.
Stikkelsbær-kompot
100 g stikkelsesbær
2 spsk rørsukker
De nippede og skyllede stikkelsbær koges i en gryde sammen med sukker i et par minutter.