Iflg. DR P4 Sønderjylland er det således, at når ulven krydser den dansk/tyske grænse vækker det jubel hos flere organisationer. Her i blandt Naturstyrelsen, der glæder sig over at den firbenede grænseoverløber igen har fundet sin vej til Danmark …
Af Redaktionen
Glæden er til gengæld ikke eksisterende, når andre grænseoverløbende dyr finder deres vej til den danske natur.
Hverken mårhunden, vildsvinet eller dræbersneglen er velkomne i den danske fauna, selvom de – ligesom ulven – er kommet til Danmark via andre lande.
– Forklaringen på det er, at mårhunden, dræbersneglen og for den sags skyld bjørnekloen er en invasiv art, der er hentet her til af mennesket fra andre lande. I vores fauna kan de gøre massiv skade på den eksisterende fauna, blandt andet fordi arterne kan sprede sig ret hurtigt. Det problem har man ikke i deres hjemlande, hvor faunaen er anderledes. Det fortæller biolog fra Naturstyrelsen, Hans Erik Svart.
Plads og funktion til ulven
Ulven der i mod har både en plads og en funktion i den danske natur.
– For mange år siden levede ulven i Danmark og passer derfor ind i vores fauna. Hvis den bosatte sig her igen ville den helt naturligt ernære sig ved at angribe rådyr og krondyr. Her vil den gå efter de svageste individer og på den måde være med til at holde bestanden af rådyr og krondyr stærkere og sundere, fortæller Hans Erik Svart.
Vi skal kigge mod syd
Hans Erik Svart anerkender dog, at der også er visse ulemper ved at ulven har meldt sin ankomst igen.
– Desværre kan ulven jo også angribe vores husdyr, så på det punkt må vi sætte os ned og finde ud af, hvordan vi bedst beskytter vores dyr, så vores natur både kan rumme ulve og husdyr.