Normalt forbindes jagt på canadagæs med vinter og kulde, men i Jagtbogen – Sikahjorten kan man læse en jagtberetning, hvor vinterfuglene blander sig i sensommerjagten
– Det bliver fedt det her, sagde Torben, da vi trillede ud ad en mindre markvej, alt imens vi spottede efter langstrakte gåsehalse på de høstede marker. De nyerhvervede jagtmarker, som han havde lejet sig ind på, var nemlig som designet til gæs og gåsejagt.
Men gæssene stod ikke ligefrem i kø på de høstede marker, selv om vi kunne se omtrent så langt, øjet rakte.
Området ligger ellers strategisk velplaceret mellem to af Nordjyllands vel nok vigtigste fugleområder, nemlig Vejlerne i Hanherred og Ulvedybet mellem Øland og Gjøl.
Området hører da også til de mere kendte rastepladser for gæs på træk, og især de kortnæbbede har markerne ved Aggersund plottet ind på kortet, når de forår og efterår trækker mellem ynglepladserne i nord og overvintringsstederne længere mod syd.
Men der var endnu lidt tid, inden de kortnæbbede gæs ville indfinde sig. Sådan omtrent 10 dage, hvis ellers de holdt flyveplanen og ankom til de danske kyster omkring den første oktober, som de plejer.
Indtil det skete, var det de mere eller mindre lokale grågæs, som måtte holde for. Nu skulle vi bare finde de marker i det knap 500 ha store område, som de fouragerede på. Fandt vi først de udvalgte marker, vidste vi, hvor vi den følgende morgen skulle opstille vores lokkefugle og indlede en lille gåsejagtsferie.
Artiklen fortætter i
Jagtbogen-Sikahjorten
Jagtbogen – Sikahjorten kan bestilles her og bogen indeholder:
Dåvildt i Danmark
Andejagt i Danmark
Brocket deer Argentina
Gåsejagt i Danmark
Bukkejagt i Tyskland
Småvildtjagt i Danmark
Bukkejagt i Polen
Agerhøns i Danmark
Vildmarksjagt i Afrika
Sneppejagt i Danmark
Tahr i New Zealand
Andejagt i Danmark
Fasaner i England
Danmarks fem store
Jagtbogen Sikahjorten indgår i bogpakken DANMARKS FIRE STORE,
der kan bestilles på Netnaturshop.dk