Efter gentagne fejl i håndteringen af de aflivede mink, forsøger Miljøstyrelsen sammen med Fødevarestyrelsen at gå helt nye veje
Af Netnatur-Rokoko-redaktionen
Mon der er nogen blandt Rokoko-redaktionens ærede læsere, der har hørt om den italienske kunstner Piero Manzoni?
Omtalte kunstner kreerede et kunstværk i 1961, hvor han fik sin egen lort på dåse. Den signerede dåse blev efterfølgende solgt for en uhyrlig sum.
Nu barsler den danske fødevareminister med et lignende projekt – “Canned mink”.
– Ideen er simpelthen genial, udtaler den nye fødevareminister. Vi laver en aftale med Carlsberg og får de døde mink tappet på dåse.
Dåserne vil så kunne købes til en fornuftig pris, hvis min signatur er fortrykt på etiketten. Skal dåsen signeres af mig personligt, så bliver prisen naturligvis en helt anden. Jeg regner med, at vi kan få alle udgifter i forbindelse med aflivningen af minkene dækket ind på denne måde.
Rokoko-redaktionen har efterfølgende talt med Fødevarestyrelsens departementchef Annelise Blålys, som bekræfter planerne.
Hun fortæller yderligere, at man har planer om at tilbyde overskydende mink fra naturområderne til bl.a. restaurant NOMA, som skal have gravet mink på menukortet.
Skulle der være resterende nedgravede mink, så vil hele herligheden blive overhældt med kartoffelmel, som jo er kendt for at opsuge alt på f.eks. gulvtæpper, fortæller den danske miljøminister.
– Kartoffelmel er jo også et naturprodukt, og dermed får f.eks. vestjysk badesø ved Holstebro jo et fint sne-look, som jo passer perfekt til årstiden, slutter miljøministeren.