Hvordan startede den pris-aktuelle konservatorvirksomhed First Class Trophy? Se videoklip, hvor stifter Carsten Skakkebæk fortæller op opstarten og samtidig lufter nye tiltag til glæde for trofæjægerne

First Class Trophy – fra opstart til nye tiltag

Af Netnatur

Den danske konservatorvirksomhed First Class Trophy har ikke mindst ved de seneste konkurrencer indenfor konservatorkunst gjort sig bemærket ved at vinde en række placeringer. Bl.a. en udstoppet råbuk, som blev “Best of Europe” ved de 13. Europæiske Mesterskaber i Zoologiske Konservering (13th European Taxidermy Championships ETC®), der blev afviklet i Salzburg i foråret 2023.

LÆS også:

Topplaceringer til monteringer fra First Class Trophy

Den monterede og prisaktuelle råbuk, der altså gik helt til tops under konkurrencen, udstilles i disse måneder i en lang række danske jagtforretninger.

Læs også:

Oplev Europas måske smukkeste råbuk

Den prisbelønnede monterede råbuk er på en slags vandreudstilling og kan opleves i en lang række danske jagtforretninger. I link herover vises hvor og hvornår bukke-monteringen udstilles

First Class Trophy er grundlagt af Carsten Skakkebæk, som i videoklip herunder fortæller om opstarten og hvordan ideen til det, som i dag er Europas største konservatorvirksomhed, egentlig begyndte.

Samtidig lufter han tanker om nye tiltag i virksomheden. Tiltag som kan komme trofæjægerne til gavn, da leveringstider i branchen kan virke som fagets akilleshæl.

Ventetiden fra indlevering af skind og horn til aflevering af færdigmonteret trofæ kan opleves temmelig lang. Navnlig hos jægere, der kun har sporadisk indblik i de mange håndværksbasserede processeer, der er forbundet med at transformere et dyreskind til en vellignende monteringer.

I videoklippet kommer Skakkebæk også ind på hvilken rolle konservatorfaget kan spille i den samlede naturforståelse for nuværende og ikke mindst kommende generationer.

På hjemmesiden First Class Trophy kan der læses meget mere om virksomheden ligesom man her har adgang til et omfattende fotogalleri med en lang række forskellige monteringer af forskellige vildarter.

LÆS også: First Class Trophy – besøg på værksted

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »
Document
Se mere