Vild æble kaldes også for skovæble, og det er blandt andet dette træ du kan få, når du bestiller vildtplanter med tilskud via jagttegnsmidlerne
Af Miljøstyrelsen
Æblerne hører absolut ikke de mest lækre spiseæbler. Rent ud sagt er de faktisk hamrende sure. Men til f.eks. en æblegelé er de fortrinlige, når de blandes med almindelige spiseæbler.
Du skal bruge:
1 kg danske æbler, gerne økologiske
4 – 5 vildæbler
3 dl vand
1 kg rørsukker – alt efter din søde tand
½ tsk vanillesukker
½ tsk atamon
Og sådan gør du:
Æblerne vaskes og skæres i firkanter. Kernehuset skal ikke fjernes.
Æblerne sættes over blus i en gryde med vandet i.
Dernæst bringes æblerne i kog under låg og koges ved svag varme.
Herefter hældes hele herligheden i en saftpose og står køligt til afdrypning et døgns tid.
Saften sies og måles. Sukker tilsættes og koges med i 15 minutter.
Fjern skummet og tilsæt vanillesukker.
Geleen hældes på glas (som du evt. for inden kan skylle i atamon) og lukkes dagen efter.
FØLG NETNATUR.DK PÅ FACEBOOK